Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft-ova nova Lumia 430 je najeftini Windows telefon na tržištu!

Microsoft-ova nova Lumia 430 je najeftini Windows telefon na tržištu!

Našem tržištu itekako treba ovakav telefon kako bi smo modernizovali i stariji stalež našeg društva! 

Microsoft nastavlja da forsira izradu pametnih telefona niže klase lansirajući svoj novi model Lumia 430. Sa svojom cenom od samo 65 evra plus porez, ovo je Microsoft-ov najjeftiniji Lumia telefon. Njegove bazične karakteristike objašnjavaju i cenu. Za taj sitan novac dobićete pristojnu dijagonalu od 4 inča, takođe erkan je WVGA rezolucije, 8 GB ROM-a sa mogućnošću proširenja putem MicroSD kartice i 1GB RAM-a. Sve ovo je pokreće DualCore Qualcomm Snapdragon 200 procesor takta 1.2 Ghz. Što se tiče baterije ona je siromašna ali opet 1500 mAH je dovoljno da bi napajala celu ovu postavku komponenti. Kako bi smo pojasnili povoljnost ovog telefona reći ćemo vam da za novac koji bi ste dali za iPhone 6 možete kupiti čak preko deset Lumia 430 telefona. Naravno da iskustvo korišćenja ne može da se poredi ali svakako je impresivno to da sa smešnih 65 evra možete dobiti pristojan pametni telefon.

Zapitajte se koliko košta danas jedan telefon ovih karakteristika kod nas? Ne govorimo o polovnom telefonu, već isključivo o novom sa dve godine garancije. Dakle kod nas za taj novac ne postoji telefon ravnom Lumia 430. Od prilike ovaj telefon bi bez problema moga da nosi cenu od 120 evra plus porez, što je duplo više od njegove cene.

Lumia 430 spada u klasu telefona koju dele modeli Lumia 435 i Lumia 532, što je Microsoft-ova niža klasa Windows telefona. Dodaćemo samo da je kamerica 2 MPx zadnja, a prednja VGA tj 0.3 MPx. Ne očekujte nešto preterano mnogo od kamere jer su njene karakteristike upravo onakve kako brojke govore, no to nije ništa čudno obzirom da je Lumia 430 niža klasa telefona.

Microsoft navodi da će biti dostupan u Rusiji, Kazahstanu, Belorusiji i još par zemalja u Aprilu mesecu.