Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Microsoft sprema novu "Your Phone" aplikaciju za sinhronizaciju telefona sa Windows 10!

Microsoft sprema novu "Your Phone" aplikaciju za sinhronizaciju telefona sa Windows 10!

Uskoro ćemo moći na svom Windows 10 računaru da uradimo sve što možemo na telefonu. Naravno, zahvaljujući sinhronizaciji koja će određene funkcije telefona “teleportovati” na računar.

Microsoft je predstavio novu “Your Phone” aplikaciju za Windows 10 na konferenciji za programere. Aplikacija je dizajnirana tako da projektuje ekran telefona, kao i neke njegove funkcije direktno na Windows 10 računar.

 



Naravno, to neće biti samo deljenje ekrana telefona na računar, već je moguća interakcija tj. korišćenja telefona putem računara. Slanje SMS poruka, pozivanje, pregled fotografija i obaveštenja sa telefona, kao i mnogo toga još, će moći da se obavi na Windows 10 računaru.

>> Your Phone aplikacija za Windows računare dobila mogućnost telefonskog pozivanja! <<

>> Kako podesiti “Your Phone” aplikaciju na Windows 10 računaru? <<

Budući da tržište čine veliki broj iOS i Android uređaja, određene funkcije i opcije “Your Phone” apliakcije će se razlikovati u zavisnosti od platforme koja je sinhronizovana sa Windows 10 računarom. Uglavnom, koji god telefon da imate, iOS ili Android, Microsoft se postarao da više neće morati da posežete za njim dok ste na računaru.

U samom startu neće biti previše funkcija. Na raspolaganju će biti mogućnost pregledanja SMS poruka, slanje SMS poruka, pregledanje istorije poziva, pregledanje okinutih fotografija i obaveštenja.

Microsoft će u startu, tačnije ove nedelje, krenuti sa testiranjem Your Phone aplikacije u okviru Windows 10 verzije za programere. Ukoliko se ispostavi da su korisnici zadovoljni i da aplikacija radi kako treba, Microsoft će je doraditi i lansirati u nekoj od narednih ključnih zakrpa za Windows 10 korisnike. Predpostavlja se da će se naći u Windows 10 Redstone 5 zakrpi koja nam od Microsoft-a stiže na jesen ove godine.

Više informacija o “Your Phone” aplikaciji ćemo saznati narednih dana.