Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Motorilina aplikacija za slikanje je dobila nove funkcije, a galerija “material design” izgled.

Motorilina aplikacija za slikanje je dobila nove funkcije, a galerija “material design” izgled.

Motorola je počela da lagano ažurira svoje sistemske aplikacije, udahnuvši im više material design-a!

Motorola je nedavno pustila nekoliko finih zakrpa za svoju aplikaciju za slikanje i galeriju. U svakom trenutku bi trebalo da se pojavi obaveštenje na svim kompatabilnim Motorola uređajima da su zakrpe spremne za ažuriranje.

Po galeriji bi se reklo da Motorola voli novi “material design”, donevši joj više animacija i dajući joj razne suptilne boje. Galerija nije ni izgledala zastarelo pre zakrpe ali je opet lepo videti promene s´vremena na vreme.



Motorola je takođe pustila zakrpu za aplikaciju "Camera" sa fokusom na opcije, više nego na dizajn. Vremenski okidač je malo promenjen pa sada ima okidanje i na tri i na deset sekundi. Ako ste vlasnik Moto X, Doid Turbo ili Dorid Ultra telefona možete brzim okretanjem telefona u šaci da se prebacite sa zadnje na prednju kameru i obrnuto! Ako ste obožavaoc gestura, ova zakrpa će vam sigurno dobro doći. Naravno “material design” je takođe postao ključan deo aplikacije za slikanje donošenjem ove poslednje zakrpe. Sjajno je to, što  aplikacija za slikanje i galerija imaju tu fluidnu povezanost i zajedničku estetsku priču. Primetićete sigurno da se boje, u aplikaciji za slikanje, poklapaju sa bojama koje galerija koristi. To utiče na korisnika i njegovo iskustvo pri korišćenju i stiče se utisak da se radi o jednoj aplikaciji, a ne o dveju razdvojenih.

Veoma je uzbudljivo kada fabričke aplikacije dobiju zakrpu, pogotovu kada te zakrpe donose vizualne i funkcionalne promene. Ako još niste povukli ažuriranje uputite se na priložene linkove.

Motorola Galery

Motorola Camera