Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nekoliko “notch” dizajna uskoro stižu uz nove Samsung telefone!

Nekoliko “notch” dizajna uskoro stižu uz nove Samsung telefone!

Kako stvari stoje, Samsung više neće biti jedan od proizvođača telefona koji su upseli da odole “notch” trendu. Spremaju se novi Samsung telefoni sa izrezanim ekranom, na tri različita načina!

I dok je tržište naglo prihvatalo čudni “notch” trend, Samsung kompanija je to mirno posmatrala i uporedo radila na njihovom takozvanom “infinity” dizajnu koji podrazumeva ekrane bez zareza (eng. notch). I to je, možemo vam reći, trajalo! Dugo je Samsung odolevao trendu koji je iz dana u dan postajao sve popularniji, ali i traženiji. Ali, i tome je došao kraj!

 



Samsung je nedavno, na njihovoj ovogodišnjoj konferenciji programera, predstavila neke nove ideje koje uključuju i korišćenje notch-a. Da, dobro ste pročitali! Samsung planira da koristi notch za svoje buduće teleofne. Doduše, oni su razvili ceo ekosistem koji će izrezane ekrane učiniti daleko funkcionalnijim. Čak će postojati tri razlličita tipa izrezanih ekrana:

- Infinity U

- Infinity V

- Infinity O

Ovi novi zarezi (eng. notch) su zapravo proizvod ideje da se ivice oko ekrana maksimalno stanje ili `pak uklone. Za prva dva zareza, U i V ste i ranije mogli da čujete ili vidite. Međutim, zarez O će nešto sasvim novo. U pitanju je nešto što ne može nazavati “notch-om” jer više liči na rupu tj. kružni izrez ekrana.



Što se tiče zareza “Infinity U”, jasno je da se radi o već ustaljenom notch-u koji udomljava prednju selfie kameru. Međutim, čemu čudno oblikovan drugi zarez, “Infiniti V”? Pa, pored toga što će se možda bolje uklopiti sa dizajnom nadolazećeg Samsung telefona, on bi trebalo da udomi i po neki senzor. Baš tu gde je sam ugao “V” notch-a bi trebalo da budu senzori, dok iznad njih može boraviti kamera. Nešto nalik ovome sa slike:

Sve u svemu, Samsung je ipak popustio i počeo da razmišlja o zarezanim ekranima. Doduše, najavili su i potpuno novi “One UI” koji bi trebalo da načini zareze daleko korisnijim u odnosu na Android verzije bazirane na AOPS-u.