Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nije Neo iz Matrix-a, nego je Noa iz Hrvatske!

Nije Neo iz Matrix-a, nego je Noa iz Hrvatske!

Novi Noa telefoni su sada dostupni i sa srpsko tržište, zajedno sa Element garancijom! Evo o kakvom proizvođaču se radi i koja je filozovija iza njihovih telefona.

Naš portal već dugo prati dešavanja koja se odvijaju u regionu, a samim tim i u Hrvatskoj. Znate i sami da Srbija ima Comtrade-ov Tesla brend koji, preciznije rečeno, prodaje telefone, tablete, televizore, a od skorije su krenuli i sa belom tehnikom. 

 



Nešto slično radi i hrvatska kompanija Hangar 18 sa svojim brendom Noa. Oni proizvode vrlo zanimljive telefone, uglavnom srednje ili niže klase. Tačnije, oni imaju već definisane linije:

Element Prime | Viši deo srednje klase | Cena: 200€ - 350€

Element Focus | Srednja klasa | Cena: 120€ - 200€ 

Rugged | Extremno otporni telefoni | Cena: 130€ - 200€ (Trenutno nisu dostupni u Srbiji)

Core Smarthones | Niža klasa | Cena: 60€ - 110€

Core Feature Phones | Osnovni modeli bez pametnih funkcija | Cena: 15€ - 40€



Ako pratite YouTube kanal kreatora Mislava Bušića, onda sigurni imali prilike da čujete po nešto o Noa telefonima. Primera radi, on je izveštavao Noa telefonima kada su oni na ovogodišnjoj MWC konferenciji u Barseloni predstavili Noa N10, N7 i N1 modele. 

Samo to prisustvo brenda Noa na ovogodišnjem MWC-u nam govori da se radi o ozbiljnom proizvođaču koji svoj put gradi polako, ali sigurno. Koliko smo uspeli da zabeležimo, Noa telefoni se mogu kupiti u brojnim EU zemljama, zajedno sa regionom, ali i u pojedinim azijskim, afričkim i južno američkim zemljama. Da ih ne nabrajamo sada, lista je dugačka. 



Sve u svemu, Hangar 18 se može pohvaliti time da je njihov Noa 10 telefon dobio prestižnu Eisa “Best Buy” nagradu. Nije to potvrda da se radi o uređajima koji zaslužuju pažnju. No, više o tome ćemo govoriti u testovima novih Noa telefona koje ćemo početkom sledeće godine napraviti.



Mi smo naravno prisustvovali zvaničnom predstavljanju Noa telefona u Srbiji gde smo bili prijatno iznenađeni njihovom “Element” garancijom. Bilo da se radi o nekoj elektronskoj neispravnosti, o oštećenju koje je prouzrokovano zbog kontakta sa vodom tj. vatrom ili o polomljenom ekranu, pa čak i o krađi, “Element Permium Care” garancija će vam servisirati ili obezbediti nov uređaj. 

Naravno, postoje neki preduslovi koji moraju biti ispunjeni, ali to ne menja stvar. Naime, Element Permium Care garancija traje prvih 12 meseci i svi kvarovi u vrednosti telefona su pokriveni. Stim da za zamenu polomljenog ekrana učestvuje sa 25% od same vrednosti servisiranja. Nadamo se da smo dobro razumeli ovu njuhovu ponutu. Više o tome ćemo govoriti u budućnosti.

Kompanija Hangar 18 je ranije proizvodila Tablet računare, ali nisu bili brendirani kao Noa. Danas je situacija drugačija te su se i oni pridružili porodici Noa, uskoro će im se pridružiti i televizori različitih dijagonala, rezoulicije i operativnih sistema.

Ono već znamo je da su ti televizori već dostupni u Hrvatskoj i da su modeli dijagonale 43 inča ili iznad zapravo smart televizori, sa Android 6.1 operativnim sistemom.

Što se tiče samih Noa N1, N7 i N10 telefona, možemo vam reći da je naš prvi utisak pozitivan. Dopada nam se kavlitet izrade, a i kamere su nas prilično iznenadile. Ok, specifikacija Noa N10 telefona po pitanju kamere baš zvuči “napumpan” ali to ne menja činjenicu da su fotografije sjajne za taj cenovni rang.

Imali smo prilike u to da se uverimo zahvaljujući improvizovanom (sa mnogo svetla) studiju i jednom Noa N10 telefonu. Kažemo vam, fotke na “prvu loptu” izgledaju sjajno. Naravno, detaljan test će nam omoćiti da napišemo nešto više i o tom aspektu telefona. Sve u svemu, nagovestićemo vam da su kamere obećavajuće.

Više fotografija možete sa dogažaja pogledati na priloženom linku:

>> Hrvatski proizvođač Noa telefona je stigao u Srbiju! <<