Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nokia je zvanočno lansirala svoj prvi flagship: Nokia 8! (VIDEO)

Nokia je zvanočno lansirala svoj prvi flagship: Nokia 8! (VIDEO)

Nokia je do sada predstavila nekoliko modela Android telefona, a sada imamo priliku da vidimo i njihov prvi flagship telefon, Nokia 8, čije su karakteristike sjajne!

HDM Global je u ime Nokia brenda, budući da su ga oni otkupili, lansirao nekoliko novih Android telefona. Tačnije, lansirali su jedan telefon niže klase, Nokia 3, i dva telefona srednje klase, Nokia 5 i Nokia 6.

 



Pre nekoliko dana, kompanija je lansirala novi i svoj prvi premium uređaj “Nokia 8”! U pitanju je flagship i on dolazi sa trenutno najmoćnijim čipsetom, Snapdragon 835. Nokia 8 dolazi i sa kombinacijom RAM-a od 4G BG ili od 6 GB. Bez obzira na to koliko RAM-a telefon ima, on uvek dolazi sa 64 GB UFS2.1 internom memorijom. Naravno, tu je MicroSD slot za proširenje memorije. Ono čime se kompanija posebno diči je Nokia OZO 360° audio sistem i čisto Android korisničko iskustvo koje podrazumeva OEM Android ROM.

Nokia je i ranije sarađivala sa Carl ZEISS kompanijom gde su rezltati bili odlični. Ovaj put, Nokia 8 telefon takođe dolazi sa ZEISS sočivima, kako napred, tako i pozadi. Stim da zadnja postavka podrazumeva dve ZEISS kamere rezolucije 13 MPx. Jedana od te dve kamere poseduje monohromni senzor koji obezbeđuje bolje performanse u slabijim okolnostima osvetljenja.

Sa prednje stran Nokia 8 telefona se nalazi 1440p LCD ekran, dijagonale 5.3 inča, zaštićen Corning Gorilla Glass staklom pete generacije. Samo telo telefona je izrađeno od aluminijuma, serije 6000, koje polirano do takvog sjaja da se možete ogledati koristeći zadnju stranu telefona.

Jedino sjajno plava verzija telefona dolazi 6 GB RAM-a, dok sve ostale varijante dolaze sa 4 GB RAM-a. Što se baterije tiče, ona je kapaciteta 3090 mAh. Inače, telefon nije otporan na vodu, ali jeste na kratak kontakt sa vodom. Za one koji su se bojali, 3.5 mm izlaz je ipak tu tako da nema razloga da brinete. Njegova cena 600€ i trenutno je dostupan samo za evropsko tržište!