Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nova Android funkcija olakšava otključavanje telefona!

Nova Android funkcija olakšava otključavanje telefona!

Uskoro će otključavanje telefona biti još jednostavnije, pogledajte kako! 

Zaključavanje telefona je nešto što se u današnje vreme podrazumeva, međutim ne postoji sumanja u to da otključavanje telefona itekako može biti zamarajuć posao, pogotovu kada se uzme u obzir činjenica da prosečan korisnik preko 100 puta dnevno prođe sigurnosu proveru na svom telefonu. Google se nada da će taj problem rešiti sa svojom novom funkcijom “detekcija tela” (eng. on body detection). Oni koji su voljni da žrtvuju određeni nivo svoje privatnosti u ime lagodnog i prijatnog korišćenja telefona će uskoro biti u mogućnosti da probaju ovu novu funkciju. "Detekcija tela" je sistem koji će uz pomoć senzora, kompasa i ostalih komponenti uspeti da detektuje da li se telefon nalazi kod svog vlasnika u džepu, ruci, ili torbi i postaviti ga u stanje koje ne zahteva PIN, šablon, šifru ili bilo koju drugu sigurnosnu proveru.



Primera radi, kada jednom uzmete telefon i kada on detektuje vas, sigurnosna provera se eliminiše radi lakšeg i fluidnijeg korišćenja. No, kada prvom prilikom ostavite telefon na sto ili već negde gde nije blizu vas on će automatski aktivirati sigurnosnu proveru koja je ranije bila aktivna.

Naravno, ova funkcija neće biti u mogućnosti da razazna da li neko drugi koristi vaš telefon. Takođe ako telefon date prijatelju a prethodno ga niste spustili na neku ravnu površinu, on verovatno neće prepoznati da to niste vi i neće povratiti sigurnosnu proveru, a da ne govorimo ukoliko vam se desi da vas neko odžepari. Sve u svemu "On Body Detection" će se prvo pojaviti na Nexus uređajima a zatim na ostalim Android telefonima koji kroiste LolliPop, preko Google Play servisa. Uglavnom mnogima će ovo biti od koristi poput funkcija koje su već dodate na novom Android 5 LolliPop-u: sigurno okruženje (eng. trusted places), sigurni uređaji, (eng, trusted devices) i sigurna lica (eng. trusted faces).