Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi Android M DP2 je dobio neke zanimljive opcije!

Novi Android M DP2 je dobio neke zanimljive opcije!

Nova probna verzija Android M operativnog sistema za programere je dobila neke zanimljive opcije. Jedna od korisnijih je ta što sada već u notifikacionom panelu možemo da obrišemo fotografiju uslikanog ekrana.

Znate onaj osećaj kada uslikate ekran tj napravite “screenshot” u pogrešnom momentu ili jednostavno dodirnete tater za manipulaciju tona pa se na načinjenoj fotografiji vidi panel za poešavanje tonova? E u tim trenucima svako poželi jedan brz taster za direktno brisanje neželjenog screenshot-a. Na žalost na prethodnim verzijama Android OS-a ne postoji taj taster. čak nije postojao na prvoj probnoj verziji Android M OS-a za programere.

>> Android M Developer Preview 2 je dostupan za preuzimanje! <<

Sada, u Android M DP2 je ta opcija dostupna u vidu tastera “Obriši”. To će obradovati pre svega nas IT novinare jer mi često pravimo te fotografije ali i one koji nisu baš najbolje upoznati sa Android telefonima pa tako, uz pomoć screenshot-ova, objašnjavaju problem na forumima i taže pomoć.

Za “pametnjakoviće” čemo reći da smo svesni da su mnogi proizvođači telefona sami, pri presvlačenju Android-a, dodali taj taster, međutim kada je reč o Nexus uređajima, oni ovo do sada nisu imali.