Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi Firefox OS 2.5 se može probati na Android uređajima!

Novi Firefox OS 2.5 se može probati na Android uređajima!

Dopada vam se kako izgleda novi Firefox telefon ali ne znate da li bi vam odgovarao operativni sistem? Nije problem, sada ga možete probati na Android uređaju!

Mozzila je 10. novembra lansirala “Firefox OS 2.5 DP”  za sve one koji žele da ga testiraju tj. programere. Već sada, oni nude ovaj operativni sistem u svojstvu aplikacije kako bi svi mogli da ga probaju! Eksperimentalna aplikacija menja nekoliko elemenata početnog ekrana Android operativnog sistema i pretvara ga u Firefox korisnički izgled baziran na Mozilla web pregledač, uključujući i promene aplikacija za pozivanje, SMS dopisivanje, razmenu email poruka, pa čak i Google Play prodavnicu.

>> Pogledajte prvi providni Firefox telefon! <<



>> Firefox 34 za Android je dobio nove funkcije! <<

Na ovu eksperimentalnu aplikaciju gledajte kao launcher koji dolazi sa celim setom raznih pratećih aplikacija. U daljem tekstu pročitajte šta je novo na Firefox OS 2.5:

Dodaci - Sada su dostupni dodaci (eng. add-ons) koje svi vole da koriste na Mozzila internet pregledaču za računare. Ovi dodaci mogu da nadograde jednu ili više aplikacija.

Privatno surfovanje internetom sa zaštitom od praćenja - Ovo je nova Firefox sigurnosna funkcija. Zaštita od praćenja (eng. tracking protection) omogućava da korisnici kontrolišu kako će istorija surfovanja biti praćena tokom posećivanja mnogih sajtova.

Zakači stranicu - Kačenje stranice (eng. pin the web) funkcija uklanja veštačke razlike između web aplikacija i web stranica. Uz ovu opciju korisnici će moći da zakače stranicu ili ceo sajt na početni ekran za kasnije krišćenje.



Iz Mozzila su spomenuli da će raditi na rešenjima koji će pružiti što realnije iskustvo Firefox OS 2.5 sistema na Android uređajima. Shodno tome, oni koji budu probali Firefox OS na Android-u će odmah moći da primete da im je panel sa tasterima za navigaciju promenjen. No, svi koji su navikli na taster za korak unazad će moći da ga koriste, iako Firefox OS ima samo taster za vraćanje na početni ekran.

S obzirom na prirodu ove eksperimentalne aplikacije, ona se može preuzeti u APK formatu sa linka koji smo priložili. Probajte novi Firefox OS odmah nam pišite kako vam se čini.

>> Firefox OS 2.5 <<