Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi Paranoid Android baziran na LolliPop-u je stigao!

Novi Paranoid Android baziran na LolliPop-u je stigao!

Paranoid Android tim je upravo objavio prvu alpha verziju CustomROM-a baziranu na Android 5 LolliPop operativnom sistemu.

Prošlo je više od tri meseca od poslednjeg Paranoid Android objavljivanja, PA 4.6 Beta 5 Playful Pitaya. Iščekivanje je konačno privedeno kraju i fanovi popularnog CustomROM-a mogu odahnuti. Paranoid Android 5 baziran na LoliPop izvorni kod (eng. source code) je sada dostupan za preuzimanje i trebalo bi da je dovoljno stabilan za svakodnevno korišćenje.

PA tim između ostalog upozorava da objavljeni alpha ROM samo početak LolliPop putovanja pa se stoga mogu pčekivati neke greške i poteškoće u radu.



Pogledajte šta to PA 5 sadrži i koje su novine:

  • Ažurirana verzija na AOSP LolliPop 5.0.2.
  • Unapređen “Heads Up” sistem obaveštenja tako da sada možete isključiti upade HeadsUp obaveštenja u potpunosti.
  • Dodato brzo otključavanje (eng. quick unlock).
  • Proširen je panel za gašenje telefona (eng. power menu).
  • Dodata preciznija i lepša animacija panelu za regulaciju tona.
  • Dodata funkcija koja vam omogućava da menjate pesme pomoću tastera za pojačavanje i smanjivanje tona dok je telefon zaključan.
  • Dodat CM12 sistem sa temama.
  • Sređene neke sitnice sa AOSP-a.

 

Kao što možete primetiti, mala je lista bitnih promena na ovoj verziji PA. Međutim ovo je samo početak pa će se vremenom, kako nove verzije budu objavljivane, ova lista produžiti i postati mnogo zanimljivija.

Paranoid Android tim tj. PA je izjavio sledeće:

“Android 5 LolliPop je postavio nove standarde i promenio gotovo sve, zato mi moramo da promenimo način razmišljanja i tačku gledišta kako bi smo uspeli da kreiramo i pružimo nove značajne funkcije i unapređenja u odnosu na čistu (eng. stock)  verziju Androida, a sve to u skladu sa “material design”-om. Bacili smo se na posao tako da nemate brige! Naš sos će imati nove začine uskoro!”

Novu alpha verziju koja je objavljena nemojte instalirati pre nego što ne preduzmete određene mere opreza koje možete pročitati OVDE.



Paranoid Android 5 Alpha 1 je dostupan za preuzimanje sa ovog OVDE za novije Nexus uređaje, OnePlus One, Oppo Find 5 i Oppo Find 7.