Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi SHIELD Android TV je sada kompaktniji, ima novi kontroler i daljinac! [CES 2017] (VIDEO)

Novi SHIELD Android TV je sada kompaktniji, ima novi kontroler i daljinac! [CES 2017] (VIDEO)

I NVIDIA je našla za shodno CES 2017 sajam da predstavi par noiteta kada je njihova SHIELD ponuda u pitanju, a i da najavi neke nove proizvode kao što su SHIELD SPOT.

NVIDIA je ove godine prisustvovala sajmu potrošačke elektronike gde je predstavila “novi” SHIELD za gejmere. Pa... Kada kažemo “novi”, onda o tome mislimo na jedan ograničen način. Nova verzija izgleda gotovo identično prethodnoj SHIELD TV verziji koja je inače dostupna od sredine 2015. godine.

 



On je 40% kompaktniji od originalnog SHIELD TV box-a, a unutar sebe ima Tegra X1 sistem koji nam je već poznat, zar ne? Jedna od značajnijih promena je gamepad, ili kako ga kod nas inače nazivaju “džojstik”.

Jasno je da novi džojstik ima prepoznatljivi, ćoškasti dizajn, ali to nije jedina promena. Naime, on je sada naprevljen tako da se SHIELD TV može kontrolisati putem glasa. To znači da se izgovaranjem “OK Google” komande može pokrenuti digitalni asistent, bez pritiska na bilo koji taster.

>> Sve o nVidia Shield porodici! <<

Sve bi bilo super da korisnici od starta mogu koristiti Google asistenta kako bi glasovnim komandama obavljali neke opreacije. Međutim, to trenutno nije moguće i biće potrebno sačekati neko vreme dok NVIDIA ne pripremi softver za SHIELD TV i ostale gedžete. Nadamo se da će postojati veliki broj glasnovnih komandi koje će moći da se koriste. Takođe, sada uz oba modela ide i daljinski kontroler koji će takođe moći da se koristi pomoću glasovnih komandi.


NVIDIA je predstavila još jedan proizvod, a to je SHIELD SPOT. U pitanju je WiFi kontroler koji se može povezati sa raznim gedžetima poput Google Nest-a, Chromecast Ultra ili pametnim telefonom i slično, kako bi ih kasnije putem glasovnih komandi kontrolisali, bez obzira gde se nalazite u kući.



NVIDIA nije otkrila mnogo informacija o svom novom SHIELD SPOT proizvodu, ali ono što znamo je da će on moći da se kontroliše i pomoću SHIELD TV-a.

Ako izuzmemo daljinski kontroler i novu funkciju glasovnih komandi, novi SHIELD koristi iste komponente kao i stari. To znači da je tu Tegra X1 procesor,3 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Što se konektora tiče, tu su standardni HDMI putem kog se može emitovati 4K slika, uz HDR, zatim dva standardna USB 3.0 konektora i slot za MicroSD kartciu. Tu je i IR prijemnik koji omogućava povezivanje sa Logitech Harmony daljinskim kontrolerom radi kontrole eksternih uređaja kao što su TV ili zvučnici. Dodaćemo i to da sve pokreće Android 7.0.