Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi Sony Bravia TV za 2021. dolaze sa HDMI 2.1 i Google TV u svim serijama! (VIDEO)

Novi Sony Bravia TV za 2021. dolaze sa HDMI 2.1 i Google TV u svim serijama! (VIDEO)

Bravia televizori kompanije Sony za 2021. godinu dolaze u LED i OLED varijantama i u veličinama dijagonale od 50 do 100 inča. Televizori sadrže novi HDMI 2.1, Google TV interfejs, i novi Cognitive Processor XR.

Svake godine na CES-u Sony objavljuje novu liniju televizora koji se tokom godine prodajanu na različitim tržištima.

 



Ove godine, Sony je najavio veliki broj 8K LED, 4K OLED i 4K LED TV-a. U nastavku pročitajte spisak svim serija i dimenzija dijagonale:

  • Master Serija Z9J: 85-inča, 75-inča 8K LED TV

  • Master Series A90J: 83-inča, 65-inča, and 55-inča OLED TV

  • A80J: 77-inča, 65-inča, and 55-inča OLED 4K TV

  • X95J: 85-inča, 75-inča, and 65-inča 4K LED TV

  • X92 and X90J: 100-inča, 75-inča, 65-inča, 55-inča, and 50-inča 4K LED TV



HDMI 2.1 predstavlja značajan dodatak, koji je bitan za vlasnike PlayStation 5 i Xbox Series X konzola koji žele da igraju u punoj 4K @120Hz rezoluciji.

Svakako najveća nova funkcija je Cognitive Processor XR, Sony-jev najnoviji čipset za obradu slike i zvuka, koji istovremeno analizira više elemenata na ekranu i podešava parametre za optimalan kvalitet slike. Zvuk je još jedan fokus novog čipa jer može da analizira poziciju signala zvuka i da ga upari sa slikom. Pored toga vrši skaliranje tradiocionalnih elemenata zvuka u 3D surround zvuk.

Sony’s 2021 Bravia TVs come with HDMI 2.1, Google TV and Cognitive Processor XR

Kako veličine TV-a rastu, Sony kaže da naš mozak ne vidi ceo ekran i umesto toga se fokusira na njegove delove u kojima se radnja dešava. Tako će se iz blizine novi XR procesor potruditi da pruži najrealnije tonove kože. Na širim kadrovima fokusiraće se na različite elemente scene i i njihovom poboljšanju kako bi privukli gledaoce.



Novi Sony Bravia TV uređaji stižu i sa podrškom za varijabilne stope osvežavanja, imaju automatski mod niske latencije i podržavaju Dolby Vision HDR.

Još jedan značajan dodatak je novi Google TV UI. Osvežena verzija Android TV-a trenutno je dostupna samo na najnovijem Google Chromecast-u. Nova Bravia linija kompanije Sony prva će na svetu dobiti korisnički interfejs Google TV-a, što znači da možete očekivati da dobijete personalizovane preporuke za sadržaj, napravite liste za gledanje i u osnovi imate inteligentniji medijski centar u vašoj dnevnoj sobi u poređenju sa trenutnim Android TV-om.

Cena i dostupnost nove Sony Bravia linije televizora nisu objavljeni, ali bi više detalja moglo biti dostupnom tokom CES-a naredne nedelje, koji će sobe godine biti virtuelni.