Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi telefoni Lenovo kompanije su baš čudni!

Novi telefoni Lenovo kompanije su baš čudni!

Lenovo je predstavio nekoliko novih modela koji imaju zanimljiv izgled i proporcije…

Lenovo kompanija je na IFA 2015 konferenciji u Berlinu predstavila mnoštvo proizvoda u koje se ubrajaju i pojedini pametni telefoni zanimljivog izgleda i proporcija. Čudno je to da ni jedan od tih telefona neće biti dostupan u Severnoj Americi, ali ako se pitate šta komanija čije je “čedo” Motorola kompanija, sprema za Kinu, Bliski Istok i Evropu, onda pripremite svoj želudac.



Najluđi od svih modela su dva fableta tj. telefona ogromnih dijagonala. Ti telefoni su jednostavno preveliki. Zar Lenovo ne pravi razliku između malih tablet računara i veliki telefona? Osnovni “Phab” model koji Lenovo nudi u okviru svoje nove ponude ima 1080p ekran dijagonale 6.98 inča ispod kog su komponente srednje klase. Nadograđeni “Phab Plus” model ima malo manji ekran dijagonale 6.8 inča, iste rezolucije sa blago unapređenim komponentama ispod njega. To podrazumeva 2 GB RAM-a i Qualcomm 615 čipset.

Dakle, ne radi se o veoma moćnim tablet računarima manjih proporcija, što bi verovatno svako voleo da vidi, niti se radi o telefonima većih proporcija sa ekranom vrhusnkog kvaliteta. Veoma smo zbunjeni kada je reč o klasifikacji ovih modela. Kako ih predstaviti? Možda je najednostavnije reći da se radi o “malim tablet računarima putem kojih se može pozivati”.

Ako vam to nije dovoljno čudno, bacite pogled na Vibe S1 koji ima dve prednje kamere za selfie fotografisanje! Primarna prednja kamera ima 8 MPx, dok sekundarna ima 2 MPx. Cilj ove postavke je da se kreira efekat zamućene pozadine, tj. dubina fotografije prilikom pravljenja selfie-a. No, Vibe S1 ima iznenađujuće karakteristike koje nismo baš očekivali od telefona kao što je ovaj. Pa tako, ispod haube se nalazi prosečan MediaTek procesor sa dobrih 3 GB RAM-a i čak 160 GB interne memorije!



Lenovo je takođe predstavio i modele Vibe P1 i Vibe P1m koji isto imaju nešto po čemu ćete ih pamtiti a to je fizički taster za prebacivanje telefona u stanje štednje baterije. Da ne zaboravimo, Vibe P1m telefon koji tehnički spada u nižu klasu uređaja sa svojim 720p ekranom dijagonale 5.5 inča, međutim njegova baterija je ogromnog kapaciteta od 4000 mAh. Vibe P1 je malo napredniji pa tako pakuje 5-inčni 1080p ekran i bateriju od čak 5000 mAh. Masivno zar ne?

Ruku na srce, deluje nam kao da je Lenovo rešio da razbije monotoniju na tržištu pametnih telefona i na neki čudni način nam se to dopada!