Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nubia Red Magic je prvi gaming telefon sa ventilatorom i kamerom koja snima u 8K rezoluciji!

Nubia Red Magic je prvi gaming telefon sa ventilatorom i kamerom koja snima u 8K rezoluciji!

ZTE Nubia Red Magic 3 je novi gaming telefon kojeg mi smatramo trenutno najboljim na tržištu u svom cenovnom rangu! Evo kakvom telefonu se radi i kakve inovacije on sve donosi.

Novi telefon brenda Nubia, koji se pojavio u maju mesecu, nas je oduševio svojim karakteristikama, dizajnom i kvalitetom izrade! Evo zašto tako mislimo.

 



U proteklih meseca dana se dogodilo mnogo zanimljivih stvari u industriji pametnih telefona. Možda najskandaloznije vesti su bile one vezano za Huawei. Ako se sećate, pisali smo vam o tome:

>> Da li će Android i dalje raditi na Huawei telefonima? <<

Ipak, bilo je tu i mnogo drugih zanimljivih događaja na koje se nije obraćalo mnogo paženje. Primera radi, podbrend ZTE kompanije “Nubia” je lansirala novi gaming telefon “Red Magic 3”. Na priloženom linku možete pogledati prethodni Red Magic model telefona radi upoređivanja:

>> Nubia lansirala Red Magic telefon sa posvećenim gaming tasterom i RGB-em! <<

Novi model se na prvi pogled ne razlikuje preterano od prethodnog, ali ako se malo bolje pogleda, mnogo toga je drugačije. Pre svega, u pitanju je telefon koji dolazi sa par inovacije koje ni jedan drugi telefon ne poseduje.



Pre nego što nastavimo dalje, bilo dobro da vas prvo uputimo kakve karakteristike telefon poseduje i koja mu je cena. Naime, u pitanju je gaming telefon koji košta oko 425€. U zavisnosti od modela i radnje u kojoj ga kupujete, cena može varirati.

OK, što se karakteristika tiče, u pitanju je gaming telefon kojeg trenutno pokreće najmoćniji čipset Snapdragon 855. Tu je Adreno 640 grafički čip i nekoliko varijacija po pitanju RAM i ROM memorija. Najmoćnija varijacija, da tako kažemo, je sa čak 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. A evo u kojim sve verzijama možete da kupite Red Magic 3:

- 256 GB interne memorije sa 12 GB RAM

- 128 GB interne memorije sa 8 GB RAM



- 64 GB interne memorije sa 6 GB RAM

Kada je reč o kamerama, novi gaming telefon ZTE Nubia Red Magic 3 poseduje jednu zadnju kameru rezolucije 48 MPx, čiji je otvor blende f/1,7, bez optičke stabilizacije slike i sa faznim autofokusom.



Da, telefon nema dve ili tri zadnje kamere, ali zato ima tu mogućnost da snima u 8K rezoluciji. Sve je naravno i dalje u fazi razvoja te je snimak ne može biti sa višim frame rate-om od 15fps-a, ali verujemo da će vremenom to biti podignuto na 30fps.

Prednja, selfie kamera je rezolucije 16 MPx, sa f/2.0 otvorom blende. Može da snima u 1080p rezoluciji što je sasvim dovoljno za gaming klopove koje će vlasnici ovog telefona obično i praviti.

Budući da se radi o gaming telefonu, Nubia je naravno rešila da zadrži RGB LED traku, ali i doda mali ventilator koji će sniziti temperaturu za dodatnih 16 stepeni. Da, da! Ovo je prvi telefon sa vazdušnim protočnim  hlađenjem. Tu je naravno aplikacija i posvećeni tasteri koji vam omogućava kontrolu ovog ventilatora što dodatno poboljšava korisnicima gaming iskustvo.

Složićete se sa nama, sve do sada što smo spomenuli je prilično impresivno. Ipak, ono što je nas oduševilo je kvalitet izrade telefona! ZTE Nubia je izrađen uglavnom od plastike i metala. Naime, zadnja maska je aluminijumska, dok je ekran nalepljen preko plastične šasije. 

Iako nije u celosti do metala, telefon je izuzetno dobro skockan! To govorimo jer pored ventilatora i RGB trake, telefon nije preterano veliki i debeo. Šta više, tu su i neki dodatni tasteri za gaming, kao i pinovi putem koje Red Magic 3 može povezati sa dodatnom opremom.

I za kraj ćemo dodati da Red Magic 3 ima AMOLED ekran, dijagonale 6.65 inča, FullHD+ rezolucije, sa stopom osvežavanja na 90 Hz. 

Naravno, svi moderni senzori i moduli poput Bluetooth 5, GLONASS, GALILEO, BDS, DTS XU1tra sound i sl. su tu!

Kapacitet baterije 5000 mAh časova što je sasvim dvoljno za kvalitetno gaming iskustvo, a tu je i sistem brzog punjenja koji telefonu garantuje kratko vreme na punjaču.

Ukratko rečeno, radi se o izvanrednom telefonu koji pre svega ima privlačan dizajn, par inovacija i prilično visoke karakteristike! Što je najbitnije, duplo je povoljniji u odnosu na flagship telefone koji su isti ili ‘pak slabiji kada su performanse u pitanju. 

Ok, Nubia Red Magic 3 je telefon sa par kompromisa kao što je nedostatak IP sertifikata recimo, ali to nije nešto čemu bismo mogli značajno da zamerimo.

Shodno navedenom, smatramo da je Red Magic 3 trenutno najbolji gaming telefon u svom cenovnom rangu! Bravo Nubia! A ako vas zanima koliko je zapravo kvalitetno napravljen ZTE Nubia Red Magic 3, pogledajte video sa kanala “JerryRigEverything”: