Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nubia X je prvi telefon sa dva ekrana koji ima smisla! (VIDEO)

Nubia X je prvi telefon sa dva ekrana koji ima smisla! (VIDEO)

Nubia X je prvi telefon sa dva prostrana OLED ekrana, jedan sa prednje strane, a drugi sa zadnje strane. Evo kako on izgleda i koje su mu karakteristike.

Nubia je nekada bio podbrend ZTE kompanije. Sada je to brend za sebe, kao što je i sam Honor. Možemo vam reći da su Nubia telefoni prilično zanimljivi i primamljivi.

 



Novi Nubia X model je baš privukao pažnju pametnom integracijom sekundarnog ekrana. Dok su se drugi proizvođa telefona “igrali” i eksperimentisali sa sekundarnim ekranom, kao što je recimo radio ZTE sa modelom Axon M, Numbia X ima potpuno drugačiju filozofiju.

Naravno, ZTE nije jedini koji je pokušao da napravi uspešno prodavani telefon sa dva ekrana. Ruski proizvođač Yota je još davne 2014. godine lansirao YotaPhone 2 sa ekranom koji boravi na poleđini. Istina, taj sekundarni ekran je eInk tehnologije što podrazumeva manju potrošnju energije zahvaljujući prikazu isključivo bele i crne boje.

>> YotaPhone 2 je drugačiji od svih ostalih pametnih telefona! <<

Nubia X je zapravo nešto slično YotaPhone 2 modelu, stim da ovaj put kompromis nije napravljen. Radi se u uređaju koji koristi trenutno najmoćniji čipset Snapdragon 845. On dolazi u tri varijacije:

- Sa 6 GB RAM i 64 GB interne memorije



- Sa 6 GB RAM i 128 GB interne memorije

- Sa 8 GB RAM i 245 GB interne memorije

Taj sekundarni ekran je zapravo ugrađen na poleđini telefona, ispod staklene površine koja ga na prvi pogled ne otkriva. On je dijagonale 5.1 inča, 19:9 formata, 1820*720 rezolucije. On je naravno potpuno funkcionalan što znači da je osetljiv na dodir. A što je najbitnije, vidljiv je samo kada se uključi, ne i dok je isključen. Sa druge strane, primarni ekran je dijagonale 6.26 inča, FulHD+ rezolucije, fromata 19:9.



Taj sekundarni ekran prikazuje standardno korisničko iskustvo, kao što to radi i primarni ekran. Naravno, uz pomoć pojedinih opcija moguće je podesiti da se na sekundarnom ekranu prikazuju neki vidžeti, sat ili dekoracije. Zadnji ekran dolazi sa i fizičkim filterom plavog svetla što će korisnicima omogućiti prijatnije korišćenje telefona tokom noći.



Ne čudi nas i to što je kompanija ugradila dva čitača otiska pstiju ispod ekrana budući da se sa obe strane Nubia X telefona nalazi po jedan ekran. Samim tim znatno unapređeno to korisničko iskustvo pri otključavanju Nubia X telefona. Ovo nam govori i to da su oba ekrana zapravo OLED tipa.

Što se baterije tiče, ona je kapaciteta 3800 mAx što je zabrinjavajuće. Čini nam se da telefon sa dva ekrana zaslužuje nešto veću bateriju. Nubia X dolazi sa USB Tip C konektorom i Quick Charge 3.0 tehnologijom.

>> ZTE nubia X - karakteristike i cene <<

Nubia X ima dve zadnje kamere od kojih je jedna 16 MPx rezolucije, sa f/1.8 otvorom blende, a druga 24 MPx, sa f/1.7 otvorom blende. Naravno, kamere su AI podržane te korisnici mogu očekivati razne režime koji će poboljšati fotografisanje ili same fotografije.

No, treba imati na umu da Nubia X ne poseduje prednju, selfie kameru. A zašto bi kada je moguće napraviti selfie fotografiju sa zadnjim kamerama uz pomoć sekundarnog ekrana.

Ono što je super je to što se prednji ekran prostire gotovo do samih rubova telefona! “Mesa” oko ekrana gotovo da nema. Stvarno je impresivan taj odnos ekrana i prednje površine telefona.

Nubia X će biti isporučivan od 5. novembra, a biće dostupan u plavoj, zlatnoj, crnoj i sivoj boji.