Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nudge je pametna narukvica koja vas obaveštava o notifikacijama na telefonu!

Nudge je pametna narukvica koja vas obaveštava o notifikacijama na telefonu!

Srpski doktorant je do sada uspeo da prikupi 10000 funti na "KickStarter"-u za svoj novi projekat, odnosno za Nudge narukvicu.

U današnje vreme sve što je analogno nije zanimljivo. Tačnije, mi živimo u eri pametnih uređaja. Iz dana u dan dobijamo vesti o tome kako je još jedan predmet, uređaj ili aparat postao pametan.

Narukvice će upravo postati pametne. Nudge je pametna narukvica čija je svrha da nas obavesti o važnim email-ovima, sastancima, porukama, pozivima i svemu što je nama bitno a da pritom ne vadimo telefon iz džepa. Iza ovog projekta stoje tri studenta doktorskih studija iz Londona, a jedan od njih je Miodrag Vidaković iz Novog Sada.



Ideja da se napravi ovakva narukvica proistekla je iz njihove svakodnevnice. Imali su nekoliko situacija koje su ih navele da kreiraju Nudge, a evo i koje situacije:

Ova narukvica bi mogla da olakša život onima koji moraju da budu dostupni svakog momenta. Prednosti koje ova narukvica pruža se odmah mogu iskoristiti bez dodatnih razmatranja i testova. Hoćemo reći da već zamišljamo vatrogasce, lekare, policajce, obezbeđenje i još mnoge druge sa Nudge narukvicom na ruci.

Osnivači Rob, Marius i Miodrag upoznali su se na preduzetničkom kampu na univerzitetu. Rob i Miodrag su zajedno radili na projektu u kampu, a sa Mariusom su kliknuli tek kada su završili sa svojim prezentacijama i programom, kada su odlučili da nastave sa proizvodom zajedno. Sva trojica su imala određena iskustva ili obrazovanje u biznisu, ali im to nije glavna oblast. Rob je matematičar, Miodrag inženjer, a Marius programer. Timu se kasnije pridružio i Shau, čija je specijalnost proizvodnja i elektronika.

 



Nudge se trenutno predstavlja na startup sajtu “KickStarter”-u kako bi uspeo da prikupi dovoljno novca za serijsku proizvodnju. 35000 funti je suma novca koja im treba, a za sada su prikupili nešto više od 15000.

 

Ukoliko ovaj projekat zaživi i ovi momci prikupe dovoljno novca, vi ćete moći da sebi kupite Nudge po ceni od 36 evra.



Baterija narukvice bi trebalo da traje dve nedelje i za razliku od drugih proizvoda Nudge je vodootporna narukvica. Nudge vas obaveštava svetleći ili vibrirajući. Što se tiče izbora veličine i boje imaćete mogućnost da birate između četri boje i tri veličine: crnoj, beloj, zlatnoj i plavoj.

Kako momci govore, ako ne prikupe dovoljno novca na KickStarter-u to neće biti kraj njihovom trudu da se projekat realizuje. Kako navode, postoje mnogo zainteresovanih za Nudge i nekoliko investitora koji su ih već kontaktirali. Obzirom da postoji prototip Nudge-a, mnogi su imali priliku da ga isprobaju, a odlična iskustva podelio IT gigant TechCrunch i objasnio prave vrednosti ovog gedžeta.

Iskreno se nadamo da će Nudge naći svoj put do radnji i na policama se pojavi što pre!