Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Od sada pojedini LG uređaji mogu da se u celosti koriste direktno sa računara! [VPInput]

Od sada pojedini LG uređaji mogu da se u celosti koriste direktno sa računara! [VPInput]

LG je rešio da udovolji pre svega biznis korisnicima svojih vodećih telefona, a kasnije i svim ostalim. 

Svako ko svakodnevno radi na računaru zna koliko je frustrirajuće kada telefon zazvoni u sred nekog posla. Tada treba prekinuti rad na računaru, ustati, brzo pronaći telefon, provesti neko vreme proveravajući o čemu se radi itd. Ne samo da nije zgodno uporedo koristiti telefon, već nije ni produktivno.

LG je prepoznao bolju biznis korisnika i nedavno predstavio svoje rešenje za njih. Za korisnike LG G5, LG G4 ili LG V10 telefona dostupna je aplikacija, a za Windows/Mac računare program jednostavno nazvan “VPInput”. U pitanju je softver koji omogućava kontrolu pametnog telefona direktno sa računara.



Samo povezivanje računara ili LG telefona je veoma jednostavno. Dovoljno je da korisnik preuzme aplikaciju na svom telefonu sa Google Play prodavnice, kao i program na svom Windows ili Mac računaru. Trik je u tome što se kontrolisanje telefona putem računara ne vrši putem interneta, čak ni putem WiFi konekcije tj. rutera. “VPInput” koristi bloutooth modul što znači da je jedini uslov za korišćenje ove pogodnosti LG telefona upravo to da računar poseduje bluetooh.

Što se sposobnosti VPInput aplikacije i programa tiče, tu nema mnogo dilema. Korisnik putem računara može da pristupi telefonu i koristi ga kao da ga fizički poseduje. To podrazumeva da se klik mišem konvertuje u dodir po ekranu, dok tastatura bez problema može da se koristi prilikom unošenja teksta. Ne postoje ograničenja pa samim tim je sa računara moguće obaviti apsolutno sve. Zanimljivo je to da korisnik na svojoj tastaturi može odrediti skraćenice zarad brzog pokretanja pojedinih aplikacija. Takođe, bez problema se može slikati ekran kako bi se fotografija sačuvala na memoriju računara.

Sve u svemu, veoma zgodna alatka koja može biti od koristi i standardnim korisnicima, ne samo biznis. Ukoliko ste sumnjičavi da li će ona zadovoljiti vaše potrebe, onda je probajte jer je besplatna za preuzimanje. Pišite nam utiske ukoliko to učinite...