Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Opera za Android sada dolazi sa besplatnim VPN-om!

Opera za Android sada dolazi sa besplatnim VPN-om!

Opera BETA internet pregledač za Android je upravo dobio novu funkcionalnost, a to je besplatan, integrisani VPN servis.

Opera internet pregledač za Android uređaje je u novoj BETA fazi. Trenutno se testira nova VPN opcija koja će korisnicima omogućio potpuno anoniman pristup internetu.

 



Naravno, u pitanju je besplatna VPN servis koji će se naći u okviru Opera internet pregledača jednom kada se završi sa testiranjem ove funkcionalnosti. Svi koji su se prijavili na BETA program već polako dobijaju novu VPN opciju. A uskoro će je dobiti i svi ostali BETA korisnici Opera aplikacije.

Iz kompanije koja stoji iza ovog internet pregledača poručuju da nema razloga da se koriste dve posebne aplikacije kako bi se anonimno pristupilo internetu. Ono što će mnoge pozitivno iznenaditi je to što će besplatni VPN doći uz Opera aplikaciju bez nekih ograničenja. Svi znamo da besplatni VPN servisi i apliklacije obično dolaze sa nekim ograničenjima. Ili to budu ograničenja po putanju brzine protoka interneta ili količine interneta koji se može utrošiti uz VPN.

Kada je reč o funkcionalnosti, korisnici Opera aplikacije će moći da biraju kontinent kao lokaciju sa koje pristupaju internetu. Recimo, iz Evrope, Azije ili S.A.D. Naravno, ukoliko korisnik ne definiše lokaciju, VPN će to učiniti za njega.

Ono što je super je to što će Opera omogućiti uključivanje VPN servisa samo za određene prozore (eng. tabs). Takođe, VPN koji će Opera za Android koristiti neće čuvati beleške (eng. no-log service), tako da i ako vlada neke zemlje zatraži od VPN servisa podatke o vama, neće ih dobiti jer se ne skladište nigde.

Za sada nemamo informacije o tome koliko će internet konekcija kroz Opera VPN biti brza, kao i to koji tip šifrovanja će se koristiti. 

Da se razumemo! Ovo je jedini besplatni VPN servis koji ne dolazi sa nekim ozbiljnim ograničenjima. A što je najbitnije, on dolazi integrisan u okviru internet pregledača. Zakljućemo sledećom kratkom rečenicom: gde ćeš bolje?!



Ukoliko želite da probate Opera BETA aplikaciju, prilažemo vam link gde je možete preuzeti: 

>> Opera BETA <<