Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Oppo je lansirao nov Realme 1 telefon u okviru svog novog brenda!

Oppo je lansirao nov Realme 1 telefon u okviru svog novog brenda!

Realme 1 je novi telefon i novi brend kompanije Oppo! Ima "smešno" nisku cenu sa kojom kompanija napada Xiaomi Redmi telefone na Indijskom tržištu...

Za one koji ne znaju, Oppo je jedna od uspešnijih kineskih kompanija koja proizvodi vrlo zanimljive pametne telefone. Oni su rešili da lansiraju podbrend pod nazivom “Realme”. Prvi model tog podbrenda će biti Realme 1 i imaće impresivne karakteristike.

 



Oppo je izjavio da će njihov novi telefon, Realme 1, ući u trku sa nekolicinom ostalih koji jure ka tronu kao najbolji telefoni sa sjajnom cenom. Naime, Realme 1 treba da bude vrlo kvalitetan telefon budući da samo njegova matična ploča prolazi kroz 18 različitih testova. Svaki Realme 1 telefon će posedovati matičnu ploču koja je prošla rigorozne testove i koja garantuje kvalitet.

Sam telefon bi trbalo da bude izuzetno otporan na padove, na vlažnost ili niske tj. visoke temperature. Ako realno sagledamo situaciju, svi ovi testovi su svakodnevnica kod svakog drugog, ozbiljnog proizvođača telefona. No, Oppo želi da napravi razliku budući da se radi o ne tako skupocenom uređaju.

Realme 1 će imati FullHD+ ekran, dijagonale 6 inča, formata 18:9. Pokretaće ga MediaTek čipset Helio P60, koji podrazumeva četri Cortex A71 jezgra, takta 2.0 GHz, uparenih sa još četri A53 jezgra. Čipset Helio P60 ima dobar potencijal da postane jedan od poželjnijih rešenja za uređaje srednje klase jer pruža odlične performanse, a ne košta previše. Telefon će posedovati i prednju kameru rezolucije 8 MPx, dok će zadnja biti rezolucije 13 MPx. Što se baterije tiče, ona je pristojnog kapaciteta 3.400 mAh.



Poput Oppo telefona srednje klase, Realme 1 će takođe imati prednju kameru sa režimom koji koristi veštačku inteligenciju kako bi poboljšao kvalitet fotografije. Kao što se na fotografijama može primetiti, Realm 1 će imati prilično drugačiji dizajn. Veoma podseća na šablon dragog kamena kao što je dijamant.

Onima koji su se već zainteresovali, a brinu koja će verzija pokretati Realme 1 telefon, govorimo da se opuste jer je Android 8 Oreo tu. Ali… Tu je i ColorOS korisnički izgled… Telefon će se prodavati u dve varijante:

- Sa 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije i cena će mu biti neverovatnih 135$.

- Sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije i cena će mu takože biti neverovatno niska, 205$



Za sada je Realme 1 namenjen za indijsko tržište kao konkurent Xiaomi Redmi telefonima i biće ekskluzivno dostupan preko Amazon internet prodavnice.