Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Oppo N3 je telefon koji koriste najpoznatiji Android novinari! Takođe je ovaj telefon često izbor fotografa...

Oppo N3 je telefon koji koriste najpoznatiji Android novinari! Takođe je ovaj telefon često izbor fotografa...

Oppo je predstavio dva nova modela. Pogledajte pametan telefon koji ima motorizovanu kamericu! 

Oppo je Kineska kompanija koja proizvodi pametne telefone visoke klase po jako povoljnim cenama! Sa svoja poslednja tri modela koja između ostalog predstavljaju kompaniju u najboljem svetlu, Oppo je napravio hrabar potez i svojim telefonima podario rotirajuću kameru i fantastične komponente.

 



Naravno da je postojao rizik da ga korisnici neće prihvatiti, međutim isplatilo se jer ljudi vole nove stvari. Vodeći se parolom "šta je dobro ne treba ga menjati" nedavno je Oppo na specijalnom događaju u Singapuru predstavio nove modele Oppo N3 i Oppo R5.

Oppo N3

Znamo svi da su glasine govorile da će naslednik N1 modela imati "PopOut" kameru, odnosno da će se pritiskom tastera sa strane dolaziti do kamere koja se izvlači iz tela telefona. Ali, takođe smo svedoci da su glasine samo glasine. Naslednik N1 modela je Oppo N3, a najveću pažnju je privkla kamera koja je sada jedina motorizovana kamerica na svetu koji jedan pametan telefon poseduje. U pitanju je rotirajuća kamera od 16MP, koja prati objekte dok se pomeraju. Kamera ima 1/2.3" senzor, a veličina piksela je 1,34 mikrometra. Mehanizovana kamera može da se rotira do 206 stepeni i automatski se pomera kada kreira selfije i panoramske fotografije/video.

>> Oppo N3 - karakteristike i cene <<

Navikli smo na inovacije od kompanije Oppo tako da nas ne čudi fantastični siurnosni dodatak tj. senzor otisaka prsta na poleđini koji omogućava da se fotografije zaštite odmah nakon kreiranja. Obzirom da je kamera dragulj novog N3 modela potrudili su se da sjaji što je više moguće! Samim tim ovim telefonom možete praviti fotografije u RAW formatu, fotografisati u ultra macro modu, odraditi naknadno fokusiranje, snimati u 4K @30fps rezoluciji odnosno 1080 @60fps i praviti 720p @120fps slo-mo klipove.

Dakle znamo specifikaciju kamere ali koja je specifikacija samog uređaja? Oppo N3 pokreće Snapdragon 801 (MSM8974AA) čipset, sa quad-core 2.3GHz Krait 400 procesorom. Tu je 5.5-inčni displej, 1080p rezolucije i gustinom pikselizacije od 400ppi. Prisutno je 2GB RAM-a, 32GB interne memorije. Baterija telefona ima kapacitet od 3000mAh i podržava kompanijinu VOOC tehnologiju za brzo punjenje, što rezultira da se telefon do 75 odsto napuni za 30 minuta.



Telefon nudi i Wi-Fi 802.11ac, NFC i Bluetooth 4.0, kao i USB OTG. Za one kojima je to potrebno, tu je i podrška za dve SIM kartice. Operativni sistem je Oppo Color OS 2.0 (baziran na Androidu 4.4) Oppo N3 će se prodavati po ceni od 650 dolara, a do kraja godine će biti dostupan u 20 regija širom sveta.