Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je novi Nokia X6 telefon sa 19:9 ekranom i dve zadnje kamere!

Ovo je novi Nokia X6 telefon sa 19:9 ekranom i dve zadnje kamere!

HMD Global se sa Nokia X6 telefonom pridružio "notch" družini. Novi Nokia telefon pored pristojnih karakteristika i sjajne cene ima ekran sa zarezom na vrhu. 

HMD Global je u Kini lansirao nov telefon pod nazivom Nokia X6. U pitanju je prvi telefon sa “notch” ekranom koji je ova kompanija lansirala. Naime, HMD Global je rešio da napravi Nokia telefon sa ekranom koji se prostire do samih ivica. Delimično su i uspeli u tome, stim da dalje imaju zarez na vrhu ekrana koji u suštini nema nikakvu namenu, sem estetsku…

 



No, nije HMD Global jedini koji se odlučio za Notch. Mnogo veći “igrači” idu na tu “loptu” pa tako i oni… No, ispod haube Nokia X6 telefona se nalazi Snapdragon 636 čipset koji podrazumeva CPU od 8 jezgara. Tu je i 6 GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Na poleđini Nokia X6 telefona se mogu uočiti dve kamere od kojih je primarna 16 MPx, a sekundarna 5 MPx, ali sa monohromatskim senzorom i otvorom blende od f/2.0. Prednja kamera je takođe 16 MPx, sa otvorom blende of f/2.0.

Budući da trenutno svaki ozbiljni proizvođač telefona implementira veštačku inteligenciju u okviru aplikacije za fotografijsanje, to je uradila i HMD Global kompanija. Nokia X6 ima režim koji upošljava AI kako bi fotografije bile kvalitetnije. Naravno, to uspeva tako što prilagođava balans bele boje, saturaciju i slične parametre.

Nokia X6 telefon pokreće Android 8.1 Oreo, a napaja ga baterija kapaciteta 3060 mAh. Konektor za punjenje i komunikaciju sa računarom je USB Tip C. Naravno, ispod zadnjih kamera se nalazi i čitač otiska prstiju. Za one koji se pitaju, 3.5 mm audio izlaz nije zapostavljen i on se nalazi sa gornje strane telefona.

Verovali ili ne, Nokia X6 će doći u tri različite varijante:



4 GB RAM-a | 32 GB interne memorije | Cena 200$

4 GB RAM-a | 64 GB interne memorije | Cena 235$

6 GB RAM-a | 64 GB interne memorije | Cena 265$



Što se tiče toga kada će Nokia X6 telefon postati dostupan u Evropi, nemamo zvanične informacije, ali predpostavljamo da će to biti od narednog meseca.

I na kraju vam prilažemo ostale kraktaristike telefona:

Ekran: 5.8 Inča, FullHD+, Gorilla Glass 3



Čipset: Snapdragon 636

GPU: Adreno 509

RAM: 6 GB / 4 GB

Interna memorija: 32 GB / 64 GB

Zadnje kamere: 16 MPx i 5 MPx, HDR, Bothie režim, AI režim

Prednja kamera: 16 MPx

Baterija: 3060 mAh, tehnologija brzog punjenja treće generacije, USB Tip C konektor

Čitač otiska prstiju: Da

Povezivost: 4G VoLTE, WiFi 820.11ac, Bluetooth v5, GPS / A- GPS, 3.5 mm audio izlaz

Dimenzije: 147.2 x 70.98 x 7.99mm

Težina: 151 grama

Operativni sistem: Android 8.1 Oreo