Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Phree je digitalna olovka koja može da se koristi na bilo kojoj površini! (VIDEO)

Phree je digitalna olovka koja može da se koristi na bilo kojoj površini! (VIDEO)

Phree je prvi uređaj na svetu koji omogućava svojim korisnicima unos rukom visoke rezolucije na bilo koji pametni uređaj. Smatramo da će Phree biti jedan od pionira digitalizacije svih olovki!

Živimo u svetu ekrana, međutim pisanje ili crtanje po tim ekranima nije uvek najsponatniji slučaj. Jednostavno, tehnologija nije toliko unapređenja da se mi osećamo prijatno dok crtamo nešto ili pišemo po ekranima osetljivim na dodir. Ti su ekrani jednostavno premali da bi mogli da ih koristimo na taj način.

 



Phree olovka vam omogućava da pišete, crtate, beležite i izrazite se na najbolji mogući način. Kako? Veoma lako. Ova olovka vam pruža tu lagodnost da šta god napišete ili nacrtate na bilo kojoj površini, to spakujete u vaš telefon ili tablet na jedan jako precizan način.

Kada kažemo da bilo koja površina može biti vaša virtuelna tabla onda mislimo baš na bilo koju:

Phree se veoma lako povezuje sa gotovo svim pametnim uređajima: telefonom, tablet računarom, laptop računarom, TV. Poveziv je sa bukvalno svim što ima Bluetooth modul. Budući da se povezuje sa svim ovim uređajima bez ikakvih poteškoća, on je kompatabilan i sa nekim njihovim popularnim programima: Office, OneNote, EverNote, Acrobat, Google unos rukopisom, Viber i još mnogi drugi programi i aplikacije. Dakle, sa Phree olovkom lako možete napraviti neku belešku, crtež, napisati nešto, dopisivati se, bukvalno ste u mogućnosti da radite šta god da vam padne na pamet.



Ako se brinete da li će vam Phree biti zgodan za korišćenje, onda pogledajte par fotki koje će vas odmah demantovati. Znajte da ovo nije ni slično onim stylos olovkama koje su namenjene za pisanje po ekranima na dodir. Ovo je nešto sasvim drugačije. Radi se uređaju koji radi sam za sebe.

Phree na sebi ima jedan mali ekrančić preko kog možete pregledati kratke poruke i odmah rukopisom odgovoriti. Naravno, nakon unošenja teksta, sve što treba da uradite je da dodirnete na fizički taster koji je pored ekrana. Da sve bude još zanimljivije i korisnije, Phree je praktično “pomoćnik bob” telefonu budući da može primiti sve pozive i poslužiti kao slušalica.



Evo nekih glavnih funkcija Phree olovke:



Da uprostimo! Phree vam omogućava interakciju sa bilo kojim ekranom na bilo kojoj površini.

Dizajn

Mnogo je ideja i prototipa uloženo u Phree kako bi se osigurao najbolji mogući utisak tokom korišćenja. Phree je tanka olovka sa ovalnim krajevima tako da pruža jedan prepoznatljiv osećaj pri korišćenju.

Kada držite olovku u poziciji za pisanje, mali ekran koji je osetljiv na dodir će uvek biti uperen ka vama radi lakše aktivacije i manipulacije Phree uređajem. Samo dodirnite da se prebacite sa olovke na marker. Ili da promenite boju sa crvene na plavu. Ili da pređete sa poruka na pozivanje.

Dimenzije

Dužina: 142mm

Širina: 18mm

Težina: 30 gr

Debljina: 8.5mm

Futrola za Phree

Tim koji stoji iza Phree uređaja je osmislio jako korisnu futrolu.

Ova futrola je dizanirana kao stalak za neki vaš uređaj poput telefona ili tableta, kao futrola koja će štiti Phree i kao punjač koji će je snabdevati energijom.

Kako funkcioniše Phree

OTM senzor je kompaktni, laserski 3D interferometar. On prati relevantne pokrete površine u blizini prateći mešanje signala između 3D lasera koji se emituje po površini i odraze istih koji se odbijaju od površine.

Svi primljeni signali se kasnije pomoću algoritma, koji se obavlja na integrisanim komponentama Phree uređaja, prebacuju u X-Y-Z trodimenzionale informacije o pokretu.

Da vas sada ne bismo zbunjivali zvaničnim podacima o tome kako ovo radi, ukratko ćemo prevesti na svima razumljiviji jezik. Dakle, Phree oseća kretanje same olovke, uz pomoć pomenutog senzora, gde beleži sve informacije i konvertuje ih u ono što vi vidite na ekranu. Zato Phree ne zahteva neke specijalne površine. Zamislite da imate površinu koju prevlačite preko olovke i tako iscrtavate ono što vama treba. Eto to je možda najpreciniji opis.

Dostupnost i cena

Ovo je jedan KickStarter projekat i samim tim je i dalje u fazi razvijanja. Jeste sve pri kraju ali još ništa nije finalizirano. Evo hronologije koja objašnjava sve pa i to kada će moći da se Phree naruči preko interneta. Cena će varirati od 90 do 140 dolara.


Pogledajte zanimljiv video koji će vam dočarati sve o čemu smo vam pisali: