Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pojavio se novi, zvanični Nokia 6 telefon kojeg pokreće Android! (VIDEO)

Pojavio se novi, zvanični Nokia 6 telefon kojeg pokreće Android! (VIDEO)

HDM Global je najavio predstavljanje prvog Nokia telefona kojeg pokreće Android platforma. U pitanju je Nokia 6 i ovaj brend će preuzeti kinezi.

HMD Global je krajem decembra, 2016. godine, kupio sva prava na Nokia brend, kada je odeljak pametnih telefona u pitanju, i već početkom 2017 godine možemo očekivati nekoliko Nokia telefona. Prvi koji će biti lansiran je nama već poznat i radi se o modelu: Nokia 6.

 



U pitanju je telefon kojeg odlikuje istrajnost i kvalitet što je inače karakteristično za premium uređaje. Njegova cena će biti povoljna, a karakteristike visoke. Tačnije, on će koštati oko 245$ i prvobitno će biti dostupan na kineskom tržištu, preko JD.com sajta.

Arto Nummela, CEO kompanije HMD Global, je izjavio:

"Ne baš tako davno, mi smo obelodanili da će kompanija HMD Global početi sa radom. Sada, Nokia 6 je zapravo rezultat osluškivanja naših korisnika koji žele prelepo napravljen uređaj sa vrhunskim ekranom i karakteristikama. Takođe, radujemo se predstavljanju naših novih uređaja u prvoj polovini 2017. godine."

Potrebno je čak 55 minuta da mašina izradi jedno Nokia 6 kušište od aluminijuma serije 6000. Krajnji rezultat je aluminijumsko telo koje je najvišeg mogućeg nivoa kada je u pitanju vizuelan i strukturni kvalitet.

Evo brzih karakteristika novog Nokia 6 telefona

  • 5.5” inča ekran, FullHD rezolucije, sa odličnom reprodukcijom boja.



  • 4 GB RAM i 64 GB interne memorije

  • Qualcomm Snapdragon 430 čipset

  • 16 MPx zadnja kamera sa “phase detection” autofokusom.

  • 8 MPx Prednja kamera.



  • Obložen je 2.5D ARC zaštitnim staklom tipa Corning Gorilla Glass.

  • Ekran je prekriven je i polarizovanim slojem koji omogućava nesmetano korišćenje telefona u uslovima jake sunčeve svetlosti.

  • Pokretaće ga novi Android 7 Nougat.



Kinesko tržište ima preko 552 miliona potencionalnih korisnika pametnih telefona. HMD Global strateški lansira Nokia pametni telefon u Kini, u saradnji sa lokalnim internet prodavcem JD.com.

Inače, za one koji nisu upućeni, Nokia je veoma poznata, multinacionalna kompanija koja je 2011 godine napravila “pakt” sa Microsoft-om, gde su zajedno krenuli sa proizvodnjom telefona koje pokreće Windows operativni sistem. Od skorije, odeljak koji se bavio pametnim telefonima u Nokia kompaniji je praktično postao Microsoft-ovo vlasništvo.