Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Qoulcomm najavio nove, sitnije čipsete za pametne satove!

Qoulcomm najavio nove, sitnije čipsete za pametne satove!

Zahvaljujući novim Snapdragon čipsetima za Wear OS uređaje, pametni satovi će biti daleko sitniji! Ne samo to, njihova baterija će trajati mnogo, mnogo duže!

Da li ste primetili kako većina Android Wear, odnosno Wear OS pametni satovi imaju veće kućište? To je zato što je Qualcomm Snapdragon Wear 2100 čipset starije generacije sa čipovima koji su malo veći nego što bi trebalo da budu. Srećom po sve kojima je estetika ključni faktor pri kupovini pametnog sata, Qualcomm je predstavio nove čipsete za pametne satove koji će se na tržištu pojaviti u toku ove godine. Tačnije, novi Snapdragon čipset za pametne satove će se pojaviti na jesen uz takozvani “Lead Smartwatch”, javlja “Wareable”.

 



Očekuje se da će novi pametni satovi imati WiFi i Bluetooh module kao nešto što se podrazumeva, dok će 4G LTE slot biti opcionalan. GPS moduli će takođe češće nalaziti na novim pametnim satovima, ali uglavnom na onim koji su fitnes orijentisani. Novi Snapdragon čipset bi trebalo da omogući duže praćenje rada srca što naravno otvara vrata preciznijem praćenju zdravlja korisnika.

Stari Snapdragon Wear 2100, iz 2016. godine, je napravljen na bazi 28 nm tehnologiji proizvodnje. Novi Snapdragon čipset će imati još sitniju proizvodnju što će doprineti kompaktnijim pametnim satovima. Novi sitniji čipset neće doneti samo kompaktnost već i dugotrajnost.

Ono što je Kedia rekao, predstavnik Qualcomm kompanije, je da korisnici mogu očekivati mnogo bolji i duži vek baterije, bilo da aktivno koristili pametni sat sa novim Snapdragon čipsetom ili pasivno.

Novi čipset će doneti i neka softverska unapređenja budući da je optimiziran tako da radi bolje sa Wear OS-om. To će doneti nove i korisnije glasovne komadne Google asistenta kao i neke pametne predloge.