Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sa novom iOS 9 platformom ste sigurniji nego ikada!

Sa novom iOS 9 platformom ste sigurniji nego ikada!

Novi iOS 9 ima novi sistem sigurnosne provere koji zahteva kobinaciju slova i brojeva od šest karaktera. 

iOS 9 je sada već zvaničan gde je debitovao na WWDC konferenciji koju je 08. 06. 2015. održao Apple. Svi smo imali prilike da preko mnogih striming servisa prisustvujemo toj konferenciji tako da od prilike znamo šta je sve predstavljeno. U slučaju da ste propustili nešto u prilogu imate linkove koji će to nadomestiti:

>> Predstavljen je novi iOS9: najinteligentniji i najbolje urađeni iOS do sada! WWDC2015 <<



>> iPhone vam sada može reći ko vas zove iako broj nemate sačuvan u kontaktima! WWDC2015 <<

Mnoge nove i zanimljive novitete nam je done iOS 9 i mi smo one najkrupnije pominjali, međutim neke malo sitnije nismo. Često se dešava da sitnice čine najznačajnije promene tako da smo rešili da vam prenesemo još jedan zanimljiv podatak. Naime, do sada smo na iOS imali sigurnosnu proveru koja je zahtevala unos četvorocifrenog PIN-a. No, to više nije slučaj gde nam iOS 9 donosi promene i kod sigurnosnih provera. U cilju da novi iOS bude sigurniji uvedena je sigurnosna provera koja zahteva unos 6 karaktera što automatski podrazumeva oko 10.000 do 1.000.000 različitih kombinacija. Odlično je i to što sami možete birati jačinu ključa između tri ponuđena sistema: “alphanumeric code”, “numeric code” i  “4-digit code”

Kao što ste mogli da primetite iz navedenog, više niste uslovljeni da koristite samo brojeve kao sigurnosni “ključ” već možete kombinovati slova zajedno sa brojevima. Samim tim, kombinacije su znatno komplikovanije pa je “ključ” znatno stabilniji. Ovo u praksi znači da su šanse da neko nagađanjem otključa vaš telefon mikroskopski male.



 

class="ad-300">