Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung je lansirao Galaxy A6 liniju telefona sa sjajnim kamerama!

Samsung je lansirao Galaxy A6 liniju telefona sa sjajnim kamerama!

Za sada vrlo popularna Galaxy A linija je dobila pojačanje: Galaxy A6 i Galaxy A6+. Saznajte nešto više o njima, koje su im osnovne karakteristike i kako će izgledati.

Samsung sa svojom “A” serijom telefona pokušava da zadovolji najveći segment tržišta, odnosno korisnike koji žele odličan uređaj po ne tako visokim cenama. Galaxy A telefoni su odmah ispod Galaxy S telefona te nije redak slučaj da oni imaju fantastičan dizajn, kvalitetne komponente i cenu koja priliči uređajima srednje klase.

 



Poslednji Galaxy A telefoni su Galaxy A6 i Galaxy A6+. Dolaze sa nekim vrlo zanimljivim karakteristikama, ali i u vrlo zanimljivom izdanju. Ovaj put se samsung odlučio na potpuno metalan, unibody dizajn umesto stakla. I hvala im na tome!

Sa prednje strane novih Galaxy A6 teleofona borave moderni 18.5:9 ekrani, ali sa ne tako modernom rezolucijom. Šta bi Samsung-u da u 2018. godini za svoj novi Galaxy A6 model izabere ekran sa 720p rezolucijom? Stvarno nam nije jasno… Ali ok, barem je Galaxy A6+ sa ekranom rezolucije FullHD.

Međutim, Samsung je nove Galaxy A6 telefone namenio onima koji žele uređaj sa odličnim kamerama. Naime, Galaxy A6 telefon ima prednju kameru rezolucije 16 MPx, a Galaxy S6+ dolazi sa prednjom kamerom od čak 24 MPx. Oba telefona imaju dvotonski LED blic.Na zadnjoj strani Galaxy S6 telefona boravi još jedna kamera od 16 MPx, dok  Galaxy S6+ raspolaže sa dve zadnje kamere rezolucije 16 MPx i 5 MPx.

Te dve zadnje kamere bi korisnicima omogućile da pre okidanja definišu da li će pozadina biti zamagljena, koliko i gde tačno. Ta funkcija se popularno naziva “Live Focus” i novi Galaxy S6+ telefon će je imati.

 



Galaxy A6+ model pokreće Snapdragon 450 čipset, dok Galaxy A6 model pokreće Samsung-ov Exynos 7870 čipset.  Za kvalitetno audio iskustvo je zadužena Dolby Atmos tehnologija koja se može aktivirati pri korišćenju slušalica. Galaxy A6 telefoni imaju jedan zvučnik koji je pozicioniran, verovali ili ne, na boku telefona.

Novi Galaxy A6 poseduju i neke premium funkcije kao što su:

- Otključavanje telefona licem



- Always On Display tehnologija

- Bixby

- Samsung Pay na bazi NFC-a, ne i na bazi MST-a



- App Pair za multitasking

- Čitač otiska prstiju

Uskoro vam pišemo nešto o ovim, činim nam se, zanimljivim telefonima srednje klase.