Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung lansirao svoj prvi Android Go telefon: Galaxy J2 Core!

Samsung lansirao svoj prvi Android Go telefon: Galaxy J2 Core!

Galaxy J2 Core je prvo Android Go teleofon kompanije Samsung koji je već dostupan za kupovinu u Indiji i Maleziji.

Samsung se pridružio Android Go inicijativi koju je pokrenuo Google, a koja ima za cilj da se manje razvijenim tržištima obezbede uređaji dobrih performansi, niže cene.

 



Android Go je ukratko rečeno, osiromašena verzija Android 8 Oreo platforme za uređaje koji oko 1 GB RAM-a, 8 ili 16 GB interne memorije, slabiji čipset i slično.

Budući da je sam TouchWiz koji Samsung koristi prilično težak, onda nije čudno što smo ovoliko dugo čekali na prvi Android Go telefon ove kompanije. Mnogi su pomislili da će Samsung odustati od TouchWiz-a, ali su očigledno pogrešili, a kako nam se čini, i razočarali… Samsung je uspeo da “olakša” TouchWiz korisnički izgled i prilagodi ga tako da radi uz Android Go.

Više o Android Go pročitajte na priloženom linku:

>> Android Go - Sve što treba da znate! <<

Samsung Galaxy J2 Core ima TFT ekran, dijagonale 5 inča, rezolucije 540*960. Ispod njega je spakovan Exynos 7570 čipset, 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije i baterija kapaciteta 2600 mAh.

Pozadi ima kameru rezolucije 8 MPx, dok je prednja, selfie kamera rezolucije 5 MPx. Uz sve navedeno, dolazi i Bluetooth, GPS, WiFi i svi ostali uobičajeni moduli. Što se operativnog sistema tiče, pokreće ga Android Go Oreo, presvučen TouchWiz-om.

Samsung tvrdi da je Galaxy J2 Core telefon koji nudi sve ključne funkcionalnosti jednog pametnog telefona. Čak veruju da ovaj model ima neke karakteristike koje odlikuju uređaje iz više klase.

Šta vi mislite o tome? Nama se nekako čini da se Samsung malo više “zaneo”. Sve u svemu, ako vas zanima koje sve Android Go aplikacije dostupne već sada, onda posetite priloženi link:

>> Sve Android Go aplikacije trenutno dostupne! <<