Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung najavljuje Exynos događaj, očekuje se Galaxy S21 procesor!

Samsung najavljuje Exynos događaj, očekuje se Galaxy S21 procesor!

Samsung je već najavio novi procesor višeg srednjeg opsega u vidu Exynos 1080, čineći veliku nadogradnju u odnosu na prethodni čip srednjeg ranga. Ovo nije jedini SoC na kojem kompanija radi, jer je sada otkriveno da novi Exynos čipset dolazi sledećeg meseca.

Korejski proizvođač objavio je to na društvenim mrežama, najavljujući lansiranje 12. januara 2021. godine. U objavi je još navedeno da "dolazi potpuno novi Exynos" (eng. a whole new Exynos is coming). Pogledajte snimak ekrana Twitter objave u nastavku.

 Očekuje se da će ovaj novi čipset biti vodeći procesor, Exynos 2100, predviđen da pokreće Galaxy S21 seriju na nekoliko tržišta. Takođe je zanimljivo napomenuti da se priča da će porodica Galaxy S21 biti lansirana 14. januara, pa bi imalo smisla da se Exynos 2100 čip otkrije ispred telefona.

Još uvek nema zvaničnih informacija o specifikacijama novog čipseta, ali očekuje se da će sadržati moćni Cortex-X1 CPU, nova Arm-ova Cortex-A78 jezgra, kao i Arm-ov Mali-G78 GPU. Novinar Roland Quandt izvestio je da je novi procesor osmojezgreni i da sadrži jedno CPU jezgro visokih performansi od 2,9 Ghz, tri jezgra od 2,8 Ghz i četiri jezgra od 2,4 Ghz. Takođe očekujemo da će Exynos 2100 imati 8K snimanje i poboljšanu efikasnost napajanja.

Šta biste želeli da vidite od sledećeg Samsungovog vodećeg procesora Exynos? Pišite u komentarima ispod!