Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sharp S2 "zeznuo" Essential i nadolazeći iPhone!

Sharp S2 "zeznuo" Essential i nadolazeći iPhone!

Japanski proizvođač telefona Sharp je lansirao nov model S2. Sa svojim novim telefonom, Sharp ponovo kupi pažnju svih ljubitelja dizajna koji podrazumeva ekran bez ivica. 

Sharp kompanija nastavlja da pravi jako uzbudljive telefone koji gotovo da nemaju ivice oko ekrana. Danas, Sharp je predstavio novi telefon koji ima dizjan karakterističan za ovu kompaniju. U pitanju je Aquos S2 telefon.

 



Aquos S2 izgleda baš kao i svaki drugi svetlucavi prosečan telefon 2017. godine. On ima ekran dijagonale 5.5 inča, 2K rezolucije koji se bukvalno grli kameru koja je smeštena na vrhu prednje strane telefona. Iako se ekran prostire do same gornje ivice telefona, kao i na bokovima, na donjoj strani se nalazi taster za početni ekran koji je ujedno i čitač otiska prstiju. Levo i desno od tastera za početni ekran su kapacitativni tasteri za navigaciju kroz Android.

Ono što je zanimljivo je da prednja strana Aquos S2 telefona neverovatno podseća na kombinaciju Essential i HTC U Ultra uređeja. Iako je Essential prvi predstavio ovakvu vrstu dizajna, po svemu sudeći, Sharp kompanija će prva lansirati takav telefon. Iz nekog razloga, Essential kompanija ne uspeva da ispoštuje rokove koje su i sami postavili. I to je ono što čini ova dva telefon sličnim. Ali zašto HTC U Ultra? Pa pogledajte taj “home” taster i tu površinu isod ekrana! Jako slično zar ne?

>> Zverka od telefona, Essential PH1, spažen u javnosti! (VIDEO) <

Aquos S2 je sam po sebi zanimljiv, ali tu postoji mnogo drugih stvari što kod njega privlači pažnju. Primera radi, gornji ćoškovi ekrana nisu zaobljeni kao kod LG G6 telefona, niti su pod uglom od 90°. Ne znamo kako bismo definisali te ćoškove zato sami pogledajte kako oni izgledaju:

Razlog zbog čega se LG odlučio za zaobljene ćoškove ekran je vrlo logičan i smislen. Zbog vrlo tankih ivica oki ekrana, ekran telefona je znatno ugroženiji nego inače. Shodno tome, uglanjanjem oštre ivice ekrana smanjuje šanse da se ekran polomi ukoliko telefon padne i o pod udari u sam ćošak svoje šasije. Sharp se takođe iz istih razloga odlučio za keran bez te ivice od 90°, ali ne i za zaobljeni već sa više ćoškova blažih uglova. 



>> Kako saviti ćoškove ekrana na Android uređajima kao na LG G6 telefonu! (VIDEO) <<

Bilo kako bilo, ne možemo se otrgnuti tom čudnom osećaju kada pogledamo u te ćoškove… Nekako se ne uklapa, barem što se nas tiče. Pišite nam u komentarima šta vi mislite o tome.

Na zadnjoj strani telefona se nalazi postavka dveju kamera koje takođe neodoljivo podseća na postavku koja bi trebalo da se nađe na novom modelu iPhone-a. Dakle, u pitanju je vertikalna postavka dveju kamere koje imaju otvor blende f/1.75. Ispod kamera se nalazi LED blic.



Moramo istaći to da se radi o telefonu koji zaposeda viši deo srednje klase, a koji donosi premium dizajn. Tačnije, njegove karateristike su sledeće:

- Snapdragon 630 čipset

- 4 GB RAM



- 64 GB ROM

Malo skuplja vaijanta Aquos S2 telefona dolazi sa Snapdragon 660 čipsetom, sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Oba modela imaju bateriju kapaciteta 3,020mAh, čitač senzora prstiju i pokreće ih Android 7 Nougat. Ispostavilo se da će se prodavati samo u Kini po ceni od ¥2499 što je negde oko 375$!