Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sony osnažen za dva nova Xperia telefona: Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact!

Sony osnažen za dva nova Xperia telefona: Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact!

Najnovija Sony inovacija moćnija je sa dva nova Xperia modela: Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact!

Xperia XZ1 nudi zabavu koja je kombinacija Sony–jeve sjajne Motion-Eye  kamere sa Super Slow Motion video opcijom snimanja, nove opcije Predictive Capture i Autofocus burst, potpuno novu 3D Creator funkciju, 5.2-inčnim Full HD HDR ekranom i vrhunsko audio iskustvo sa Hi-Resolution Audio opcijom Xperia XZ1 Compact smešta snagu Xperia–je u kompaktni okvir i 4.6-inčni ekran, sa svim najboljim funkcijama uključujući Motion Eye™ kameru, Hi-Res Audio i super širokougaonu prednju kameru. Oba pametna telefona poseduju Qualcomm Snapdragon 835 mobilne platformu za glatke performanse i super–brze brzine prenosa

 



Kompanija Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) danas predstavlja dva člana njene vodeće porodice, Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact. Ovi modeli poseduju najnoviju Motion Eye™ kameru za snimanje detalja iznad mogućnosti čovekog oka, novu revolucionarnu tehnologiju za mobilne uređaje sa 3D skeniranjem, vodeću tehologiju ekrana za prikazivanje prelepih slika uključujući HDR ekran za Xperia XZ1 i vrhunsko iskustvo slušanja sa Hi-Res Audio. Oba telefona Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact kombinuju naprednu procesorsku snagu sa super–brzim brzinama prenosa, a sve upakovano u bezvremeni dizajn.

Xperia XZ1

Xperia XZ1 poseduje najnoviju Motion Eye™ kameru napravljenu korišćenjem Sony–jevog ‘α’ i Cyber-shot™ opsega kamere, za snimanje života na način na koji nijedan drugi pametni telefon ne može. Njegov Exmor™ RS senzor slike sa memorijom dovodi snimanje pokreta na viši nivo i daje izuzetan kvalitet slike. Možete praviti senzacionalne snimke vaših svakodnevnih trenutaka snimajući 960 kadrova u sekundi, obezbeđujući zapanjujuću reprodukciju Super Slow Motion  video materijala[i]. Nova Predictive Capture opcija ostaje korak ispred i automatski počinje da čuva slike kada detektuje akciju ili čak osmeh, pre nego što pritisnete dugme. Možete pronaći trenutak koji ste možda propustili izborom od četiri snimka. Njegov nov Autofocus Burst inteligentno prati predmet vašeg slikanja, prilagođavajući focus kako biste bili sigurni da vaši snimci ostaju oštri. Vrhunac iskustva kamere je prvoklasna prednja kamera od 13 megapiksela sa 1/3-inčnim senzorom i blicem, tako da ćete dobiti izvanredne selfie pri bilo kom osvetljenju.

Pokazujući kreativni proboj kod mobilnih uređaja, 3D Creator je jedinstven i inovativan algoritam kompanije Sony za brzo i jednostavno skeniranje 3D objekata, koji nudi nov svet kreativnih mogućnosti. Po prvi put sa pametnim telefonom možete skenirati  pomocu 3D skeniranje objekta vrhunskog kvaliteta, za samo jedan minut, koristeći četiri režima skeniranja: skeniranje glave, lica, hrane i slobodnog oblika. Svaki režim ima svoje prilagođene vodiče za jednostavnost korišćenja i nakon završetka skeniranja objekta postoje različite zabavne opcije. Možete podeliti sa svojim prijateljima putem messenger aplikacije, koristeći 3D stikere ili ih podelite u 3D zajednici kao što je Sketchfab, oživite skeniranje koristeći ga da biste kreirali avatar za korišćenje u opcijama AR efekata, za aplikacije nezavisnih proizvođača ili kao živu pozadinu(wallpaper), ili čak pošaljite skenirano na 3D štampač kako biste ga učinili nezaboravnim. U okviru aplikacije 3D Creator možete izabrati opciju ‘Pronađi još’  koje vas vodi do još više mogućnosti preko Google Play-a, da biste istražili širi i sve veći 3D ekosistem.

Jedinstvenie Sony-jeve tehnologije su ono što Xperia-i daje beskrajno zabavne mogućnosti, a Xperia XZ1 to u potpunosti koristi. Koristeći Sony BRAVIA TV tehnologiju, Xperia XZ1 donosi više boja i kontrasta kako biste uronili u svoje omiljene emisije i filmove u zapanjujućem realizmu, ugrađivanjem HDR (High Dynamic Range) na svoj 5.2-inčni Full HD ekran. Ostale tehnologije, uključujući TRILUMINOS™ ekran za mobilne uređaje, X-Reality™ za mobilne uređaje i Dynamic Contrast Enhancer, rade zajedno da bi na ekranu pružile oštre, detaljne i svetlije slike.



Sony–jeva audio ekspertiza, takođe vam omogućava da uronite u stvarno autentičan zvuk Hi-Resolution Audio sa Xperia XZ1, omogućavajući vam da uživate u svakoj nijansi i detalju na snimku, kao da ste na istom mestu sa umetnikom. Zahvaljujući Sony–jevom DSEE HX–u možete više uživati u muzici u približnoj Hi-Res rezoluciji sa mogućnošću povećanja rezolucije. Uživajte u muzici i filmovima sa ili bez slušalica koristeći razvijene stereo zvučnike sa S-Force Front Surround sistemom, donoseći vam 50% više zvučnog pritiska od prethodnih Xperia modela. Pored toga, ugrađena Digital Noise Cancelling (DNC) tehnologija smanjuje spoljnu buku do 98%, ako je uparen sa DNC slušalicama za neometano slušanje.

Svaki aspekt Xperia XZ1 je jedinstven za vas i zaštićen je bezvremenim dizajnom izrađenim u Sony kompaniji. Spoljašnjost ima našu prepoznatljivu površinu sa kompaktnim metalnim kućištem za pemium, neometen izgled i prefinjen osećaj u vašoj ruci. Dizajniran je imajući u vidu aktivno korišćenje, i konstruisan je sa strukturom celog tela koja je jaka uprkos bilo kakvom okretanju i savijanju. Podjednako čvršća od spoljašnjih od spoljnih faktora, Xperia XZ1 je otporna na vodu[ii], prašinu i ojačana sa Corning® Gorilla® Glass 5 na ekranu, tako da je dovoljno jak da prebrodi bilo kakav dan. Za personalizovani dodir, integrisani sensor za otisak prsta prepoznaje vas intuitivno, dajeću mu jedinstvenu i sigurnu garanciju. Novi premium dizajn upakovan je u četiri nove boje, svaka inspirisana prirodnim svetlom i divnim promenljivim tonovima koje donosi jutro; Moonlit Blue, Venus Pink, Warm Silver i Black. Da biste poboljšali  izbore koji prate vaš način života, Sony–jeve nove h.ear slušalice (WH-H800, WH-H900N and WI-H700h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC and h.ear in 2 Wireless) će takođe biti dostupne u usklađenim bojama kako bi dopunile vaš Xperia telefon.



Xperia XZ1 pokreće najnovija Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilna platforma sa X16 LTE, dizajniranim da obezbedi gigabajt LTE prenosa brzine ( do 1Gbps), i performanse da uživate u modernom načinu života dok radite ili se zabavljate. Snapdragon 835 mobilna platforma je dizajnirana da podrži neverovatnu grafiku, glatke performance i poboljšanu efikasnost baterije. Savršen za neometano igranje vaših omiljenih PlayStation®4 igrica koristeći PS4 Remote Play. Prenos podataka je takođe odličan zahvaljujući USB 3.1 konekciji koja je 10 puta brža od USB 2.0 sa brzinom prenosa od 5Gbps. Vaš XZ1 napunjen, ima pouzdanu bateriju za ceo dan i dovoljno snage.



Ali u danima kada koristite dodatnu energiju, Smart Stamina radi unapred da vas obezbedi sa dovoljno energije, tako što će proceniti koliko dugo će vaša trenutna baterija trajati na osnovu načina na koji obično koristite svoj telefon. Ako zaključi da ćete ostati bez baterije, tražiće da aktivirate Stamina režim, koji smanjuje potrošnju energije, tako da baterija traje ceo dan. Njegova tehnologija punjenja, Battery Care[iii] i Qnovo Adaptive punjenje, pomažu vam da baterija ostane zdrava i da vam pruži duži rok trajanja.

Xperia XZ1 Compact

Sony Mobile danas takođe predstavlja svoj Xperia XZ1 Compact. Podiže kategoriju kompaktnih pametnih telefono na novi nivo, jer on poseduje najnoviju Sony inovaciju uključujući Motion Eye™ kameru i Super slow motion video, 3D Creator i super širokougaonu prednju kameru i vrhunsko audio iskustvo, a sve to u praktičnom,  4.6-inčnom ekranu koji je pogodan za vašu ruku.

Motion Eye™ kamera i njen senzor za slike, podižu snimanje kretanja na viši nivo, stvarajući izuzetan kvalitet slike. Dobijate sve najnovije funkcije, uključujući Predictive Capture, tako da nikada više nećete propustiti neočekivano, i Autofocus burst, koji inteligentno prati vaš predmet slikanja, prilagođavajući focus kako biste bili sigurni da vaši akcioni snimci ostaju oštri. Pored toga, dobijate i naprednu širokougaonu prednju kameru, sa vidljivošću od 120° Field of View (FoV) da biste dobili bolje selfie, koji je savršen za grupe i predivne predele, ili jednostavno možete da pređete na 80° normalni ugao jednim klikom na ekran. Čak i pri slabom osvetljenju, blic na ekranu će osvetliti vaše selfie.

Sony je poznat po jedinstvenim zvučnim inovacijama, a Xperia XZ1 Compact to ne umanjuje. Upakovan je sa najnovijim Sony tehnologijama za poboljšanje zvuka, kao što su  Hi-Res Audio, DSEE HX upscaling, LDAC, Digital Noise Cancelling (DNC) i  ClearAudio+. Takođe poseduje i nove stereo zvučnike koji imaju 50% više zvučnog pritiska od prethodnih modela, što ih čini najsnažnijim Xperia zvučnicima ikada, tako da možete uživati u neverovatnom kvalitetu zvuka, šta god da odlučite da slušate. Vaš muzički ukus će takođe biti u skladu sa vašim stilom sa najnovijim Sony h.ear slušalicama (h.ear on 2 Mini Wireless, h.ear on 2 Wireless NC and h.ear in 2 WirelessWH-H800, WH-H900N and WI-H700) koje nude savršnu usklađenost boja sa vašim Xperia XZ1 Compact telefonom.

XZ1 Compact nudi kompaktni premium pametni telefon za sve vaše potrebe, u kom god pravcu da odete kada je u pitanju filozofija dizajna kompanije Sony, sa predivnim dijamantski preciznim ivicama i metalnom završnom obradom. Telefon nije samo predivan za držanje, već će pratiti vaš aktivni životni stil sa IP65/IP68 iv za otpornost na vodu, sa metalnom antenom na vrhu i dnu za poboljšanu povezanost i snažnu anti–zavojnu strukturu celog tela sa plastičnim materijalom ojačanim staklenim vlaknima, zajedno sa Corning® Gorilla® Glass 5. Dolazi u četiri divne boje koje odgovaraju vašem stilu, Black, White Silver, Horizon Blue i Twilight Pink.

Mali, ali moćan Xperia XZ1 Compact nudi brze performance kako bi pratio životni stil pun stavova i avantura, koristeći najnoviju Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilnu platformu. Može se pohvaliti brzinama prenosa do 800Mbps što će vam omogućiti da preuzmete epizodu TV serije za 30 sekundi[iv]. Performanse su takođe pojačane inteligencijom Smart Cleaner koja automatski detektuje nekorišćene aplikacije i čisti keš memoriju, što vam omogućava brže i jednostavnije performance. Pored toga, veliki broj inteligentnih funkcija kao što je Smart Stamina pokreće Xperia i zajedno sa Battery Care i Qnovo Adaptive Charging tehnologijom obezbeđuje celodnevnu pouzdanost baterije tokom životnog veka proizvoda.

Dodatna oprema

Dostupna je i dodatna oprema uključujući Style Cover Touch u odgovarajućim bojama za Xperia XZ1 i Style Cover Stand u odgovarajućim bojama za Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact. Takođe je dostupan i Quick Charger UCH12W[v] koji omogućava nekoliko sati baterije tokom punjenja od samo nekoliko minuta. Novi SBH24 Stereo Bluetooth® slušalice, koji vam omogućava da uživate u muzici i razgovarate bežično, i STH32 Stereo slušalice koje će biti dostupne u savršeno usklađenim bojama za oba pametna telefona. Dostupnost proverite kod lokalnih distributera.

Dostupnost

Xperia XZ1 i Xperia XZ1 Compact će biti lokalno dostupni od Novembra 2017. godine, a oba će se isporučivati sa Android™ 8.0, Oreo operativnim sistemom.