Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Stigao AOSP ROM tj. LineageOS za Redmi Note 4/4X i HTC One A9!

Stigao AOSP ROM tj. LineageOS za Redmi Note 4/4X i HTC One A9!

Od sada možete da instalirate potpuno stabilnu verziju Android 8 Oreo na Redmi Note 4/4X ili na HTC one A9 telefonima! Nije li to sjajno?

Dva sjajna telefona kao što su Xiaomi Redmi Note 4, odnosno Redmi Note 4X, su dobili zvaničnu verziju Lineage OS custom ROM-a. Oni koji vole AOSP korisničko iskustvo znaju koliko je ovo bitno! Isti slučaj je i za HTC One A9 telefon.

 



Ukoliko nas redovno pratite, onda znate da smo testirali oba telefona, i Redmi Note 4X, i HTC One A9. Oba su prošla sjajno na našem testu, stim da je HTC One A9 znatno skuplji u odnosu na svoje sposobnosti (to je inače slučaj sa svim HTC telefonima). Isto tako, oba telefona poseduju Android koji je presvučen MIUI i Sense korisničim izgledom.

Zahvaljujući LineageOS-u, situacija se menja. Od sada je moguće instalirati Android 8 Oreo na HTC One A9 i Xiaomi Redmi Note 4X telefonima, bez ikakvog korisničkog izgleda preko njega. Skroz “klot”! Bez MIUI i Sense-a. Naravno, ovo je radosna vest samo za one koji su voljni da svoje telefon modifikuju do te mere. Što se nas tiče, smatramo da je vredno truda.

LineageOS je i ranije bio dostupan za ove telefone, tačnije Xiaomi Redmi Note 4X, ali nije bio stabilan u celosti. Sada on jeste i ne postoji apsolutno ništa što ne radi kako treba. Isti je sličaj i sa verzijom LineageOS-a za HTC. Sve radi besprekorno. Inače, bitno je da znate da je u pitanju LineageOS za Xiaomi Redmi Note 4/4X sa Snapdragon 625 čipsetom ili dobro znanog kao “Mido”. Što se HTC-a, u pitanju je internacionalna verzija One A9 modela.

Dakle, šta je potrebno da biste prebacili svog miljenika na AOSP ROM? Pre svega, da mu otključate bootloader. Zatim da mu instalirate TWRP custom recovery i potom da flešujete LineageOS ROM.

Uskoro ćemo napraviti detaljno uputstvo za Xiaomi Redmi Note 4X model telefona. Pratite nas. A ako želite da pokušate da to uradite bez našeg navođenja, sve što vam je potrebno možete pronaći na priloženim linkovima:

- Xioami Redmi Note 4

- HTC One A9