Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Što ste snimali pozive, snimali ste… Sa Android 9 Pie više nećete!

Što ste snimali pozive, snimali ste… Sa Android 9 Pie više nećete!

Android 9 Pie onemogućava snimanje poziva aplikacijama trećeg lica zbog brojih pravnih komplikacija.

Snimanje poziva nije legalno u svim zemljama. U nekim jeste, u nekim i ne baš. To automatski otežava posao Google. Zvanični Android API za snimanje poziva je uklonjen iz Android-a još od verzije “6 Marshmallow”. Međutim, postojali su načini da se to zaobiđe i omogući snimanje poziva sve do Android 9 Pie verzije gde je Google čvrsto rešio da tome stane na put.

 

Prema naovdima “PiunikaWeb”, programeri dve dobro poznate aplikacije za snimanje poziva su izjavili da više neće biti moguće snimati pozive na Android 9 Pie uređajima bez root-a. Tvorac “Call Recorder - ACR” aplikacije je napravio detaljan post u kojem obaveštava svoje korisnike o lošim vestima zaključivši da ni jedna aplikacija trećeg lica neće moći da snima pozive od Android 9 Pie verzije pa nadalje, sve dok Google ne reši da to promeni. Programer BoldBeast, koji stoji iza aplikacije “Call Recorder” se složio sa svojim kolegom, dodavši da je root-ovanje Android 9 Pie uređaja jedino rešenje.

Primera radi u Nemačkoj je snimanje poziva obavezna opcija te je Google uslovljen da to reši tako što će ubaciti tonsko obaveštenje koje će se ponavljati tokom snimanja telefonskog razgovora.

Sve u svemu, sva ta “šuškanja” o nativnoj opciji za snimanje poziva na Android 9 Pie verziji su propala. Možda u nekoj narednoj verziji Android-a, ali za sada ipak jedno veliko ne! Ono što korisnicima uređaja koje pokreće Android 9 Pie preostaje je da pokrenu običnu aplikaciju za snimanje glasa i jednostavno uključe interfon. To je trik koji može da pomogne dok se na nađe neko efikasnije rešenje za sve one koji ne žele da root-uju svoj uređaj.