Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sve o kamerama Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus telefona!

Sve o kamerama Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus telefona!

Dual-Pixel tehnologija se kod zadnje kamere Galaxy S8 i S8 Plus telefona vratila, a uparena je sa boljom prednjom, selfie kamerom. Pročitajte sve o kamerama Galaxy S8 i S8 Plus telefona.

Izgleda da Samsung nije imao hrabrosti da senzacionalno predstavi kamere svojih novih Galaxy S8 telefona. Verovatno zato što one i nisu toliko unapređene kao što se od Samsung-a očekivalo.

 



Situacija ne takva da novi Galaxy S8 telefoni dolaze sa postavkom kamera koja je hardverski identična postavi kamera koju ima Galaxy S7 linija… Jedina razlika je zapravo bolja prednja, selfie kamera i nešto unapređeniji softver koji procesuira fotografije, ali i sama kamera aplikacija.  Bez obzira na “reprizu zadnje kamere”, Galaxy S8 telefoni po svemu sudeći mogu da naprave bolje fotografije i video snimke. Evo zašto...

Zadnja kamera

Galaxy S8 i Galaxy S8 Plus telefoni imaju zadnju kameru rezolucije 12 MPx koja koristi “Dual-Pixel” tehnologiju i sa objektivom čiji je otvor blende f/1.7. Ova zadnja kamera ima optičku stabilizaciju slike, PD autofokus, Auto HDR i ručni režim koji vam omogućava da okidate fotografije u RAW formatu…

Ne postoje novi režimi u okviru kamera aplikacije na novim Galaxy S8 telefonima, ali je zato korisnički izgled aplikacije promenjen. Moramo priznati da novi korisnički izgled kamera aplikacije na Galaxy S8 telefonima veoma podseća na kamera aplikaciju iPhone 7 telefona. Uglavnom, tu su filteri i sve one ostale opcije koje se obično mogu pronaći kod Galaxy S6 i S7.


Ne možemo vam precizno reći po čemu je to zadnja kamera novih Galaxy S8 telefona bolja u odnosu na svoje prethodnike jer je nismo još testirali. Ono što znamo je na osnovu karakteristika uglavnom. Lepa je vest i to da je zadnja kamera može da snima u 4K rezoluciji bez vremenskog ograničenja. Takođe, unapređen je kvalitet snimanja te će oni koji vole da koriste kameru svog telefon za kreiranje vrhunskih video sadržaja (čitaj YouTube-ri) biti zadovoljni.



Prednja kamera

Oba nova Galaxy S8 telefona koriste istu prednju kameru, rezolucije 8 MPx. No, ona nije identična onoj koja se može naći na Galaxy S7 telefonima. Zahvaljujući otvoru blende od f/1.7, prednja kamera se sjajno snalazi u lošim uslovima osvetljenja.

No, odlično je videti da je prednja kamera novih Galaxy S8 telefona dolazi sa autofokusom jer većina telefona ne dolaze sa njim. Samo pojedini premium telefoni se mogu pohvaliti time. Naravno, tu je i Auto HDR za što vividnije selfie fotografije.

Prednja kamera je opremljena setom opcija za ulepšavanje, počevši od one standardne koja čisti lice, pa do onih malo naprednijih koje omogućavaju korisniku da suzi lice ili poveća svoje oči.



Kao što smo već spomenuli, nismo još testirali nove Galaxy S8 telefone te vam ne možemo priložiti primer fotografije. Ali, potrudićemo se da se što pre dočepamo test jedinice i uradimo recenziju.

Nešto više o novim Galaxy S8 telefonima pročitajte na priloženom linku:

>> Samsung je predstavio Galaxy S8 i S8 Plus telefone! Evo sve o njima! [Karakteristike i cena] <<