Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Uskoro će Galaxy S9 i S9 Plus telefoni dobiti novu “Chatbot” podršku!

Uskoro će Galaxy S9 i S9 Plus telefoni dobiti novu “Chatbot” podršku!

Procurela Android 8 Oreo verzija otkriva da za Galaxy S9 i S9 Plus telefone stiže nešto sasvim novo: "Chatbot" funkciju koja je ogranak Google-ove "Chat" tehnologije.

Kako saznajemo, vrlo brzo će Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus telefoni dobiti Chatbot podršku kroz svoju Message aplikaciju za SMS dopisivanje. U početku će samo AT&T mrežni operater lansirati Chat tehnologiju, ali se očekuje da će i ostali ubrzo pratiti njihov primer.

 



Za one koji nisu upućeni, “Chatbot” je zapravo deo nove RCS tehnologije iza koje stoji Google, a koja će se uskoro pojaviti u svojstvu “Chat-a”. Do ovih informacija je došao XDAdevelopers.com forum putem SamCentral Discord servera i člana njihovog goruma, “Venom0642”, a mi ih celosti prenosimo.

Sve je izašlo na videlo kada je KenC, član Discord-a, primetio nešto čudno nakon što je svoj uređaj nadogradio na procurelu Android 8 Oreo verziju. Ono što je pronašao je mogućnost komunikacije sa brendovima i kompanijama u cilju rešavanja problema oko kupovine ili radi informiasanja. Zahvaljujući Chatbot tehnologiji, to je navodno sve moguće uraditi ne menjajući apliakciju.

AT&T je ovu funkcionalnost lansirao za pojedine korisnike početkom marta. Međutim, u novoj sigurnosnoj zakrpi koja se nedavno pojavila otkrivamo da postoje nove funkcije Chatbot-a. Uglavnom, sve nam deluje tako da jedino AT&T podržava ovo, brem za sada…

Uglavnom, što se samog projekta tiče, podržava ga 1-800-Flowers Assistant, 385Scores, CNN, HereWeGo Chat, JustAnswers 24-7 Experts, SkyScanner, SnapTravel, Stye Inspire i Walgreens. Svi oni omogućavaju korisnicima da komuniciraju sa njima kroz poruke koristeći Chatbot tehnologiju. Svi ti nalozi su verifikovani tako da ne postoji razlog za brigu od prevara.

Da se razumemo, sve ovo je samo sjajan deo nove RCS tehnologije koju Google planira da lansira vrlo brzo. Ta tehnologija je Google nazvao “Chat” i biće dostupna kroz Google Messages aplikaciju. Nešto više o toj novoj tehnologiji možete pronaći na priloženom linku:

>> "Chat" je Google-ova alternativa za iMessage! <<