Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Verzija M bi trebalo da reši do sada najveći problem Android platforme.

Verzija M bi trebalo da reši do sada najveći problem Android platforme.

Ono za šta su Android najviše kritikovali će se upravo promeniti novo "M" verzijom. 

KitKat verzija nam je donela ogromne modifikacije i slobodu prilagođavanja. Svi smo se pozitivno iznenadili kada je na predstavljanju Nexus 7 tablet prezentovan i nova KitKat verzija.



Odmah nakon KitKat verzije dolazi nam još jedno ogromno unapređenje kako sa te tehničke strane tako i sa dizajnerske gde nam je predstavljen Android 5 LolliPop i njegov “material design”.

>> Android 5 LolliPop na testu! <<

Sada nakon pretežno estetskih promena vreme je da se Android najviše unapredi ispod haube! Da se razumemo, Android je iz verzije u verziju postepeno napredovao i ispod haube, ali sa verzijom M se pretpostavlja da će promene biti drastično značajnije u odnosu na sve prethodne verzije. Naime, Google se fokusirao da novom nadogradnjom donese poboljšanja po pitanju konzumiranja RAM memorije i baterije. Naravno, ukoliko se to desi, smatramo da bi Google zapečatio svoju poziciju gde će se drastično izdići nad konkurencijom.

>> Kako proširiti RAM memoriju na Android uređaju! <<

>> Kako ubrzati Android telefon! <<



>> Kako sprečiti da aplikacije rade u pozadini!? <<

Ne znamo koliko pratite dešavanja u svetu, međutim Google krajem ovog meseca održava Google I/O konferenciju. Biće zanimljivih predavanja ali ono najzanimljivije za većinu je predstavljanje Android M verzije. Radi se o ranoj, probnoj verziji Android platforme kodnog imena “M”. Prošle godine kodno ime je bilo  “L”, sada je “M”.

Kao što smo spomenuli, cilj je da se što više smanji potrošnja baterije. To će se postići nekim novim rešenjima koje je spremio Google. Ono što naslućujemo da će se desiti je da se RAM memorija neće koristiti dok je ekran u stanju sna gde će tako uštedeti baterija. Kako bi promene bile efikasnije veruje se da će Google Play Services biti dosta izmenjen.

>> Kako sačuvati bateriju na Android uređaju!? <<



>> Kako sačuvati bateriju na telefonima koji koriste AMOLED ekrane!? <<

>> Kako oporaviti bateriju na Android telefonu ili tabletu? <<

Konačna Android verzija sa punim nazivom bi trebalo da se pojavi krajem avgusta. Mada, uvek se desi da nešto iskrsne tako da nemojte se iznenaditi ukoliko se do tada ne pojavi.

Zamislite Android platformu koja će pružati odličnu kostumizaciju, prelep dizajn i vrhunske performanse visoke stabilnosti. To bi Android M trebao biti!