Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Vi žvrcnite, a Google će od toga napraviti sjajan crtež: AutoDraw! (VIDEO)

Vi žvrcnite, a Google će od toga napraviti sjajan crtež: AutoDraw! (VIDEO)

Google je lansirao AutoDraw servis koji pokreće veštačka inteligencija. On vam omogućava da na osnovu ne tako profesionalnog crteža dobijete nešto veoma kvalitetnije.

Google već podugo radi na projektu veštačke inteligencije. Mi smo, kao krajnji korisnici, u više navrata imali prilike da se upoznamo sa Google servisima koji koriste veštaku inteligenciju tj. AI.

 



“Prvi sastanak” sa AI nam je bio kroz Google-ovu aplikaciju za dopisivanje, Allo. Sećate li se kada ju je Google lansirao? Najbitniji adut te aplikacije je upravo i bila veštačka inteligencija. Kasnije, Google je tog svog digitalnog asistenta koji upošljava veštačku inteligenciju lansirao umesto Google Now servisa. Tačnije, Google AI je zamenio Google Now samo na određenim uređajima koje pokreće Android 7 Noguat.

Kao što vidimo, plodovi veštačke inteligencije koju Google razvija su već počeli da sazrevaju. Još jedan od tih plodova je i novi servis AutoDraw. On vam omogućava da svoj ne tako veš crtež "konvertujete u zadivljiv i veoma kvalitetan crtež". Kako to uspeva AutoDraw servisu?

Sećate li se kada je Google lansirao, pa hajmo reći mini web igru, QuickDraw, u kojoj se od vas traži da na svoj način nacrtate pojedine stvari tako da ih Google AI prepozna? Pa recimo, ako se traži da nacrtate zmiju, vi dok je crtate, Google AI za svaki vaš potez govori šta vidi: liniju, crevo, ili šta već; sve dok ne pogodi da je zmija. Pogledajte OVDE, zanimljivo je!

Upravo su ti crteži pomogli Google AI da nauči kako ljudi crtaju određene predmete, životinje, znakove i sve što nas okružuje. To znanje koje Google AI stekao u okviru QuickDraw je iskoristio unutar AutoDraw servisa kako bi predložio kvalitetnije crteže na onsovu onih ne tako veštih koje mi napravimo. Te kvalitetnije crteže su naravno delo ozbiljnih dizajnera koji su pomogli Google AI da napravi bazu kojom će se kasnije lužiti.

Inače, servis AutoDraw nije tu samo kako bi vi testirali mogućnosti veštačke inteligencije. AutoDraw ima fini set alatki koji svima mogu da pomognu da brzo i lako naprave određene brze crteže za svoju prezentaciju ili rad. AutoDraw servisu možete pristupiti klikom na ovaj LINK sa bilo kog uređaja jer se radi o web servisu, a ne aplikaciji. Pogledajte video u kom se jasno vidi šta sve možete da uradite pomoću AutoDraw servisa: