Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Vivo lansirao telefon koji je skoro isti kao i iPhone X!

Vivo lansirao telefon koji je skoro isti kao i iPhone X!

Vivo V9 je telefon koji neodoljivo podseća na iPhone X svojim dizajnom i ekranom koji ima “Notch” tj, zarez u gornjem delu za slušalicu i ekran.

Nedavno je Vivo lansirao X21 model za kinesko tržište sa Snapdragon 660 čipsetom. Istog tog dana je i Oppo zvanično lansirao R15 model. A sada, Vivio ima novi model, Vivo V9, koji je praktično budžetna verzija Vivo X21 modela. Indija je u suštini jedno od najbitnijih inostranih tržišta za Vivo kompaniju te je novi Vivo V9 inicijalno lansiran baš za Indiju, ali je ipak kroz par dana postao dostupan i za ostala tržišta. To je prvi Vivo telefon za svetsko tržište sa ekranom čiji je format slike 19:9.

 



U pitanju je telefon čiji je ekran dijagonale 6.3 inča, FulHD+ rezolucije, IPS tipa, a 19:9 formata. Ekran ima “zarez” na samom vrhu koji je vrlo sličan iPhone X telefonu. Kompanija se odlučila na ovaj potez kako bi prednja površina Vivo V9 telefona bila prekrivena skoro pa u potpunosti. Odnos ekrana i tela telefona sa prednje strane je čak 90%. To je impresivno za jedan telefon srednje kalse.

Snapdragon 626 obezbeđuje Vivo V9 telefonu pristojne performanse, uz Adreno 506 grafički čip i čak 4 GB RAM-a. Što se interne memroije tiče, na raspolaganju je 64 GB, što je super, a moguće je i proširiti je putem MicroSD kartice do 256 GB.

Sa zadnje strane Vivo V9 telefona se mogu primetiti dve kamere, od kojih je primarna 16 MPx, sa f/2.0 otvorom blende, a sekundarna 5 MPx i f/2.4 otvorom blende. Pomoću zadnjih kamera se mogu napraviti fotografije koje upošljavaju UltraHDR režim što obezbeđuje fotografije preciznih boja, sa boljom ekspozicijom.

Vivo je uvek forsirao standard koji podrazumeva bolje selfie tj. prednje kamere. Pa tako i Vivo V9 model ima prednju kameru od 24 MPx sa f/2.0 otvorom blende. Naravno, tu je i “Portrait” režim koji pokušava da izimitira onaj sa iPhone X.



Zanimljivo je i to da će Vivo V9 doći sa nekim funkcijama koje upošljavaju veštački inteligenciju. Primera radi, otključvanje licem se služi AI tehnologijom kako bi prednja kamera što preciznije i brže detektovala lice vlasnika telefona. Ali to nije sve, Vivo V9 koristi AI i za organizovanje interne memorije i nadgledanje rada aplikacija kako bi se korisničko iskustvo pobošljalo kroz odazivnost i bolje performanse telefona.

Telefon je opremljen baterijom kapaciteta 3260 mAh, a umesto USB Tip C konektora koristi standardan MicroUSB konektor. Na raspolaganju je i Bluetooth 4.2 modul što je očekivano za telefon srednje klase. Iako telefon raspolaže sa funkcijom koja skenira lice korisnika radi otključavanja telefona, na poležini se nalazi čitač otiska prstiju te korisnik može da bira na koji način će osigurati svoj telefon.

Dimenzije Vivo V9 telefona su 154.81 x 75.03 x 7.89mm, težak je čak 150 grama. Telefon pokreće Android 8.1 Oreo, ali je on presvučen Funtouch 4.0 korisničkim izgledom. Ono što je super je da Vivo V9 spada u kategoriju Project Treble kompatabilnih telefona te očekujemo da će se brzo pojaviti AOSP ROM za njega.



Cena ovog telefona će biti negde oko 350$, a moći će da se poruči početkom aprila meseca.