Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Vivo Nex S više nije koncept! Već sa ga možete kupiti… (VIDEO)

Vivo Nex S više nije koncept! Već sa ga možete kupiti… (VIDEO)

Vivo je lansirao telefon za koji se smatralo da neće skorije izaći iz koncpet faze! Pogledajte kako izgleda čudesni Vivo Nex S.

Vivo je predstavio novi “flagship” telefon koji se naziva “Nex S”. U pitanju je telefon za koji ova kineska kompanija tvrdi da ostvaruje san o telefonu čiji se ekran istinski prostire do samih rubova prednje površine uređaja.

 



Vivo Nes S je baziran na “Apex” koncept telefonu koji je predstavljen na “Mobile World Congress” u Barseloni, u februaru ove godine. Poput Apex koncept telefona, Nex S rešava problem sa prednjom kamerom tako što je smešta unutar samog uređaja.

Jednom kada se javi potreba za korišćenje prednje kamere, dovoljno je pokrenuti kamera aplikaciju nakon čega će se kamera pojaviti sa gornje strane telefona. Sve to naravno uz pomoć sićušnog motorčića koji se nalazi ispod ekrana.

Zahvaljujući ovom veštom, ali i smelom triku Vivo kompanije, Nex S ima sjajan odnos ekrana prema telu telefona. Čak 91.24% prednje površine prekriva ekran. Ali, ako malo bolje pogledamo Nex S i Apex telefone, videćemo da komercijalni model ipak ima malo veću  “bradu” tj. veći prostor ispod ekrana.



Osim prednje kamere, sama slušalica je rešena na jedan, takođe zgodan način. Naime, slušalica je zamenjena tehnologijom koja reprodukuje zvuk vibrirajući šasiju telefona i staklo ekrana. Impresivno zar ne? I Xiaomi je sa svojim Mi Mix telefonom upravo tako rešio problem slušalice.

Na zadnjoj površini Nex S telefona se ne može naći ništa osim zadnjih kamera i LED blica. Na bokovima su tasteri, ali bez implementiranog čitača otiska prstiju. No… To ne znači da Nex S nema čitač otiska prstiju! Šta mislite, gde je?

Sećate li se članka koji smo objavili vezano za prvi telefon sa čitačem otiska prstiju koji je smešten iza ekrana telefona? Upravo taj telefon je lansirao Vivo! Ne Samsung, ne Apple i sl. već Vivo kompanija. Shodno tome, novi, i još jedan revolucionarni telefon Vivo kompanije, dolazi upravo sa čitačem otsika prstiju koji je smešten iza OLED ekrana. Bitno je napomenuti da se kod Nex S modela koristi čitač otiska prstiju treće generacije iz serije Synaptic čitača namenjenih za implementaciju iza ekrana uređaja.



Vivo Nex S uopšte nije naivan telefon kada je reč o ostalim karakteristikama. Radi se o uređaju koji dolazi sa Snapdragon 845 čipsetom, 8 GB RAM-a, 4000 mAh baterijom, 256 GB interne memorije i ekranom čija je dijagonala 6.6 inča, a rezolucija 1080p+.

Primarna zadnja kamera je 12 MPx rezolucije, sa otvorom blende f/1.8. Sekundarna kamera je 5 MPx rezolucije, sa otvorom blende f/2.4. Selfie kamera, koja pomoću malog motrčića izlazi sa gornje strane telefona, je 8 MPx rezolucije sa otvorom blende f/2.0.



Tu je i 3.5 audio izlaz za koji su se verovatno mnogi bojali hoće li preživeti “reorganizaciju” komponenata Vivo Nex S telefona. Cena ovog modela je 780$ što uopšte nije visoko za jedan inovativan uređaj, najmoćnijih karakteristika.