Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xiaomi je lansirao “Poco F1” kao svoj podbrend telefon! (VIDEO)

Xiaomi je lansirao “Poco F1” kao svoj podbrend telefon! (VIDEO)

Upravo lansirani Poco F1 je novi, istinski ubica vodećih, premium telefona! Za 300€ uspeva da spakuje najbolji čipset i sjajne kamere!

Poco je u stvari novi podbrend kompanije Xiaomi, kao što je Honor podbrend kompanije Huawei. Pre mesec dana nam je najavljeno da će Xiaomi lansirati nov brend pod nazivom Poco i da će ti telefoni biti malo drugačiji od uobičajenih Xiaomi telefona.

 



Budući da je Xiaomi pre par dana predstavio novi Poco F1 model, neće nam biti teško da zaključimo kakav brend kompanija pokušava da izgradi. No, hajde da pogledamo o kakvom se uređaju radi pre nego što izvučemo zaključak.

Novi Poco F1 ima 18.7:9 ekran, dijagonale 6.2 inča, 2246*1080 rezolucije, sa zarezom popularnije znan kao “notch”. Ispod tog ekrana, Poco F1 pakuje najbolji Qualcomm-ov čipset, Snapdragon 845 koji ima tečno hlađenje!

Na poleđini telefona se mogu primetiti dve zadnje kamere. Primarna koristi Sony IMX363 senzor, rezolucije 12 MPx, sa f/1.9 otvorom blende, dok je sekundarna kamera rezolucije 5 MPx, a koristi Samsung senzor. Kamere imaju električnu stabilizaciju slike i mogu da naprave fotografije sa zamagljenom pozadinom što je negde i očekivano za postavku ovog tipa. Odmah ispod kamera se nalazi i čitač otiska prstiju za koji recezenti tvrde da je i više nego pristojan.



Prednja kamera je rezolucije 20 MPx i ona pravi fantastične selfie fotografije. Zahvaljujući implementaciji veštačke inteligencije (eng. ai). fotografije stvarno budu unapređene, parem prema onome što smo uspeli da vidimo iz primer fotografija. Pored selfie kamere se nalazi i IR skener mrežnjače oka za otključavanje telefona jednim pogledm u njega.

Što se konektora tiče, Poco F1 raspolaže sa USB Tip C i 3.5 mm, a tu je i hibridni slot za dve NanoSIM kartice ili kombinaciju MicroSD / NanoSIM. Što se baterije tiče, ona je kapaciteta 4000 mAh što obećava dobre performanse gde pritom podržava i sistem brzog punjenja treće generacije.

Nažalost, Poco F1 ne dolazi sa najnovijim Android operativnim sistemom. već sa Android 8 Oreo verzijom. Poco telefoni će dolaziti sa “Poco Launcher” temom za koju verujemo da će većina brzo prihvatiti jer je prilično bazična i slična “stock” Android-u.



Poco F1 se prodaje u četiri varijacije:

- 6 GB RAM | 64 GB ROM | 300$



- 6 GB RAM | 128 GB ROM | 345$

- 8 GB RAM | 256 GB ROM | 415$

- 8 GB RAM | 256 GB ROM | Armoured Edition ( zadnja maska od kevlara) | 430$

Dakle, sada možemo da zaključimo da se radi o novom, istinskom “flagship killer-u”! Jasno nam je da je sve orijentisano oko performansi i kamera što je svakako nešto što dugo nismo videli na tržištu. Uskoro ćemo vam pisati nekoliko zanimljivih tekstova o Poco F1 telefonu zato nas pratite!