Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xiaomi predstavio sjajni Mi Mix 2S! (VIDEO)

Xiaomi predstavio sjajni Mi Mix 2S! (VIDEO)

Nov čipset, jedna kamera više, novi senzori kamera, najveći RAM modul, interna memorija ogromnog kapaciteta i još mnogo toga u vrlo prepoznatljivom, ali unapređenom izdanju: Xiaomi Mi Mix 2S!

Xiaomi je bio relativno tih u poslednje vreme, ali to nije uspelo da spreči curenje određenih informacija o Mi Mix S2 telefonu. Doduše, te informacije nisu u celosti otkrile šta nam to Xiaomi sprema.

 



No, na jednom događaju u koji se odvio u Šangaju, Xiaomi je predstavio svoji novi premium telefon! Kompanija se nije prepustila nesigurnim inovacijama već je rešila da unapredi ono što je već dobro. Samim tim, Xiaomi MI Mix 2S ne se razlikuje previše od svog prethodnika.

Sam dizajn Mi Mix 2S telefona je prelep, a IPS LCD ekran u velikoj meri doprinosi tome. Naime, Xiaomi Mi Mix 2S sa prednje strane ima ekran dijagonale 6 inča, koji se prostire do same ivice telefona, a na tri strane, dok na četvrtoj ostavlja vrlo malo prostora za kameru i ostale senzore.



Telo telefona je napravljeno od najizdržljivijih materijala kao što je aluminijum i keramika. Naravno, ram telefona je sačinjen od aluminijuma, dok je zadnja površina keramička. Xiaomi Mi Mix 2S je prvi telefon sa keramičkom pozadinom koji podržava bežično punjenje.

Nema sumnje da se radi o veoma moćnom i prefinjenom uređaju, budući da poseduje prostran, moderan ekran čiji je format 18:9. Isto tako, ispod tog ekrana se nalazi najnoviji i najmoćniji čipset Snapdragon 845 uparen sa čak 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Postoji i verzija sa 6 GB RAM-a i 128 GB / 64 GB interne memorije.



Ako se pitate da li je Xiaomi unapredio kamere budući da je to bila najslabija tačka prethodnika, onda vaš odgovor sledi u narednom pasusu.

Prednja, selfie kamera poseduje izuzetno kvalitetan senzor koji beleži fotografije od 5 MPx i tu se nije mnogo šta promenilo. Pozicija selfie kamere je idalje na dnu telefona što nas je, hvala nebesima, poštedelo onog nepotrebnog zareza tj. “notch”-a na vrhu telefona.



Međutim, sa zadnje strane ovaj put imamo dve kamere između kojih boravi LED blic. Primarna kamera je rezolucije 12 MPx, sa širokougaonim sočivima. Sekundarna kamera poseduje senzor koji takođe beleži fotografije rezolucije 12 MPx, ali je zato opremljena sa telephoto sočivima za 2x optički zum bez gubitka kvaliteta. Naravno, ova postavka kamera je opremljena brojnim korisnim režimima među kojim je i portrait režim.



Treba imati na umu da je ovaj put Xiaomi koristi najnoviji Sony senzor, modela IMX363 što garantuje bolje performanse u okolnostima lošeg osvetljenja. To da su zadnje kamere daleko bolje na Mi Mix 2S telefonu nego ranije potvrđuje i 101 DxOMark ocena. To je prilično visoka ocena budući da je Pixel 2 dobio 98 DxOMark ocenu.


Doduše, baterija nije baš velikog kapaciteta, svega 3400 mAh, ali to nam je nekako i logično budući da Xiaomi Mi Mix 2S i nije toliko debeo telefon.

Ono što će vas pored svega do sada navedenog obradovati je i njegova cena! Jači model, sa 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije, dolazi po ceni od 700$ što je daleko niže od trenutne konkurencije! Ne tako slabiji model, 6 GB RAM i 128 GB ROM, će koštati 500$ što je za 200$ manje! Priznaćete, ušteda je ogromna, a kompromis ne toliko veliki.