Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xiaomi predstavio super brzo bežično punjenje telefona! (VIDEO)

Xiaomi predstavio super brzo bežično punjenje telefona! (VIDEO)

Prvi telefon koji će moći bežično da se puni istom super brzo tj. istom brzinom kao i putem kabla, će biti Xiaomi Mi 9 Pro 5G. 

Kineska kompanija je predstavila novu tehnologiju bežičnog punjenja telefona koja je prema specifikaciji drastično ispred vodećih brendova kao što su Samsung ili Huawei. 

Naime, novi Xiaomi bežični punjači od 30W će za svega 25 minuta moći da napune bateriju od 4000 mAh do 50% napunjenosti. Dok će nekih 70 minuta biti potrebno da se baterija napuni do 100%. 



Ako se ispostavi da je sve ovo tačno, onda će bez sumnje ovo biti jedna od značajnijih inovacija koje smo videli od strane Xiaomi kompanije u skorije vreme. To govorimo jer mnogo veći brendovi do sada nisu uspeli da naprave bežični punjač i telefon koji mogu da se napune tako brzo.

>> Evo zašto bi trebalo da se odlučite za bežično punjenje telefona? <<

>> Kako proveriti da li telefon podržava bežično punjenje? <<

Zapravo, trenutna situacija je takva da većina telefona koristi 30W za punjenje putem zidnog punjača, a to je onaj sa kojim se telefon povezuje putem kabla, da se razumemo. Uviđate li sada razmere ove inovacije? Da podsetimo, novi Huawei P30 Pro i Samsung Galaxy Note 10 Plus trenutno koriste zidni punjač od 45W.

A kada je reč o obrnutom bežičnom punjenju tj. o “reverse charging” tehnologiji, koju je po prvi put predstavio Huawei, novi Xiaomi Mi 9 Pro 5G telefon će moći da bežično da napuni ostale telefoni isporučivajući 10W što je 2 do 3 puta više u odnosu na P30 Pro i Galaxy Note 10 Plus modele. 



Dakle, sprema nam se sjajna 2020. godina sa inovacijama koje u praksi mogu da znače dosta. Videćemo sa Xiaomi Mi 9 Pro 5G telefonom koliko je to bežično punjenje od 30W zapravo pouzdano. Uglavnom, dobre vesti su i to da će Xiaomi prateći uređaji usvojiti ovu novu tehnologiju koja će znatno ubrzati vreme punjenja.

Xiaomi čak sprema i bežični punjač nešto većih proporcija koji sam locira gde ste spustili uređaj. On zapravo automatski prilagođava bakarne namotaje prema uređaju i tako obezbeđuje lagodno punjenje bez neprijatnog iskustva sa centriranjem telefona tj. pronalaženjem odgovarajućeg položaja. Evo kako bi trebalo da izgleda: