Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Xioami je predstavio dva nova telefona: Mi Mix 2 i Mi Note 3! (VIDEO)

Xioami je predstavio dva nova telefona: Mi Mix 2 i Mi Note 3! (VIDEO)

Sve što treba da znate o novim Mi Mix 2 i Mi Note 3 telefonima...

Na događaju u Pekingu, Xiaomi je predstavio naslednika najzanimljivijeg telefona 2016. godene: Mi Mix 2! Ali, to nije jedini uređaj koji su tada predstavili. Noviteti kompanije su Xiaomi Mi Note 3 i Mi Notebook Pro.

 



Mi Mix 2

Originalni Mi Mix je lansiran praktično kao koncept telefon bez ivica oko ekrana. To je telefon koji je svima pružio raniji uvid u budućnost pametnih telefona. A vreme je kasnije pokazalo da je Mi Mix uspešno odradio svoju misiju budući da se pojavilo veliki broj novih telefona sličnog dizajna.

Doduše, Xiaomi nije kompanija koja je prva lansirala telefon sa ekraom koji gotovo da nema ivice oko sebe. Kompanija koja to uradile je ustvari Sharp! Međutim, Xiaomi je “povukao nogu” te su se nakom Mi Mix telefona pojavili mnogi drugi slični 

>> Sharp S2 "zeznuo" Essential i nadolazeći iPhone! <<

Ono što Xiaomi tvrdi je da su oni prvi koji su lansirali telefon čiji je ekran formata 17:9 i čiji ekran ima zaobljene ćoškove. Na kraju se ispostavilo da je Xiaomi podstakao Google da nadogradi svoj Android tako da bude kompatabilan sa pomenutim formatom ekrana.

>> Ovo je telefon koji nema slušalicu i koji nema ivice oko ekrana! Evo gde da ga kupute! <<



Mi Mix 2 koji je upravo predstavljen je zapravo telefon koji je evoluirao iz koncepta u pouzdan i veoma koristan uređaj za korisnika. Sada, Mi Mix 2 ima LCD ekran, dijagonale 6 Inča, koji se prostire do same ivice na tri strane. Ovaj put, “brada” tj. površina ispod ekrana je znatno uža nego na prethodnom modelu. Inače, ekran na Mi Mix 2 telefonu je 2160*1080 rezolucije, sa formatom 18:9, naravno sa zaobljenim ćoškovima. Dakle, za skoro 5 inča je ekran Mi Mix 2 telefona manji od originalnog Mi Mix telefona.

Ako se sećate, originalni Mi Mix nije imao slušalicu već je uz pomoć vibracije generisao zvuk. Sada to nije slučaj. Novi Mi Mix 2 ima malu slušalicu koja je utegnuta između ekrana i samog metalnog rama telefona. Prednja kamera je i ovaj put ostala na dnu, ali je praktično utopljena tako da se ne primećuje da je dole.



Ispod haube Mi Mix 2 telefona se nalazi premium komponente! Naime, Xiaomi Mi Mix 2 dolazi sa Snapdragon 835 čipset, i sa tri kombinacije RAM-a i ROM-a. To znači da će kupac moći da bira izmeću modela:

6 GB - 64 GB | Cena 510$

6 GB - 128 GB | Cen a 555$



6 GB - 256 GB | Cena 615$

Napajaće ga baterija od 3400 mAh, a radiće na Android 7.1.1 Nougat operativnom sistemu koji je presvučen MIUI 9 korisničkim izgledom. Ono što se pojedinima neće dopasti je to što Mi Mix 2 nema 3.5 mm audio izlaz i nije otporan na vodu ili prašinu.

Zadnja kamera je unpređena u odnosu na prethodni model te sada imamo 12 MPx Sony IMX 386 senzor sa otvorom blende F/2.0 i optičku stabilizaciju slike oko 4 ose. Mi Mix 2 se može pohvaliti i kompatabilnošću sa 43 različitih fekvencija. Iako Mi Mix 2 neće biti lansiran na svim tržištima, on beć problema moći da radi apsolutno svuda na planeti!

Kupci koji su oduševljeni novim Mi Mix 2 telefonom će moći da sebi obezbede i specijalnu varijanta koja podrazumeva 8 GB RAM-a, 128 GB interne memorije i “unibody” tj. izjedna irađeno kućište u celosti od keramike. Ali, ova varijanta će se proizvoditi u ograničenim količinama i prodavaće se po ceni od 725$

Mi Mix 2 je dostupan još od 13. septembra, u Kini naravno, a na drugim tržištima će se pojaviti do kraja meseca.

Mi Note 3

Mi Note 3 je praktično redizajnirani Xiaomi Mi 6 telefon koji je nedavno predstavljen. Shodno tome, Mi Note 3 ima ekran dijagonale 5.5 inča i nešto slabije karakteristike.

Dakle, dizajn je jako sličan Xiaomi Mi 6 telefonu pa tako Mi Note 3 ima dizajn koji podrazumeva zakrivljeno zadnje staklo prema metalnom ramu telefona. Staklo je zakrivljeno na sve četiri strane.

Unutar telefona se ne nalazi premium čipset već Snapdragon 660 koji obećava odlične performanse u kombinaciji sa malom potrošnjom baterije. A kada smo već kod baterije, Mi Note 3 raspolaže sa baterijom kapaciteta 3500 mAh. Dobro je spomenuti da ni ovaj model ne poseduje 3.5 mm audio konektor.

Što se postavke kamera tiče, isto je kao i na Xiaomi Mi 6 telefonu. Mi Note 3 na poleđini poseduje dve kamere od 12 MPx od kojih je jedna širokougaona, a druga sa “telephoto” senzorom. I da! Moguće je praviti one sjajne fotografije sa boka efektom.

Xiaomi Mi Note 3 je od 12. septembra dostupan u Kini po ceni od 385$. Cena može biti drugačija jer telefon dolazi u različitim varijantama po pitanju RAM-a i boje. To da li će ovaj model biti dostupan van Kine nije poznato.