Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zaboravite na Note Edge! LG će imati ekrane zakrivljene na obe strane!

Zaboravite na Note Edge! LG će imati ekrane zakrivljene na obe strane!

Uskoro LG ekrani zakrivljeni na obe strane! Pogledajte kako će izgledati.

Između Južno Korejanskih kompanija postoji večna bitka i rivalstvo. Samsung je prošle godine oduzeo LG kompaniji vođstvo na polju ekrana i predstavio Galaxy Note 4 Edge sa zakrivljenim ekranom na jednoj ivici. Sada je LG, na CES-u koji se ovih dana održava, predstavio novi zakrivljeni OLED ekran koji je savijen na dve ivice. Zapravo, kada telefon držite uspravno u ruci i leva i desna ivica ekrana je zakrivljena. LG Displays odeljak u kompaniji LG Electronic želi da se malo više distancira i napravi pravi brend kada su ekrani u pitanju! LG Displays se nada da će u budućnosti doživeti da ostale kompanije koje proizvode telefone ugrađivati LG ekrane i na taj način unaprediti svoj posao i ojačati brend “LG Displays”.



Ako se pojavi LG-ev model sa zakrivljenim ivicama na obe strane i to sa dijagonalom od 6 inča, kao što je predstavljen primer na CES-u, onda će to biti jedan “ludi” telefon! Pitate se što? Eto, samo činjenica da je ekran dijagonale 6 inča nagoveštava težak način korišćenja a kamoli zakrivljen ekran na obe ivice! To će sigurno namučiti korisnike ovakvog uređaja. Međutim postoje velike prednosti ovih futurističkih ekrana, kao kontrole muzičkih aplikacija ili pregled određenih obaveštenja i slično.

Jedina negativna stvar ovog novog LG OLED zakrivljenog ekrana koja može razočarati korisnike je rezolucija. Prema informacijama koje imamo rezolucija ovog ekrana je 1280x720, što nije nešto što će oduševiti ppi obožavatelje. Mada, kompanija tvrdi da će kontrast ekrana biti 100,000:1 i tipično za LG ekrane, vrhunska slika iz bilo kog ugla. Takođe, očekuje se da će crna boja imati pravi prirodni ton. Ekran zajedno sa senzorima za dodir meri neverovatnih 0.7 milimetara i može dostići svetlinu do čak 300 nita! LG Displays još nije napravio plan za masovnu proizvodnju, ali eto polako pripremaju za taj poduhvat!