Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zoom donosi poboljšanja za napomene i više reakcionih emodžija za sastanke!

Zoom donosi poboljšanja za napomene i više reakcionih emodžija za sastanke!

Zoom, platforma specijalizovana za video komunikacije za preduzeća putem Interneta, iako ga je pandemija učinila poznatim i među kućnim korisnicima, donosi novu rundu novih karakteristika.

Neke od istaknutih novina su “Vanishing Pen”, alat za radnu površinu i “Automatic Form” za mobilne uređaje, koji su planirani za upotrebu putem funkcije za napomenu Zoom Meet-a.

 



A s druge strane, prisutni na sastancima od sada imaju mogućnost da odaberu reakcione emodžije iz širokog spektra mogućnosti, u skladu sa podešavanjima naloga.

“Vanishing Pen” je alat koji će omogućiti, kao što i samo ime govori, nestajuće napomene na ekranu, odnosno sve one napomene i crteži napravljeni na ekranu nestaće nakon nekoliko sekundi. Ova funkcija je usredsređena na desktop računare.

Za mobilne uređaje postoji alatka “Automatic Shapes” (Automatski oblici) koja automatski pretvara ručne poteze u linije, pravougaonike i krugove, što omogućava pružanje urednijih napomena tokom sastanaka.

Konačno, korisnici će imati više mogućnosti izbora za emodži reakcije, uključujući i različite varijante boje kože za niz emodžija, šireći izbor iznad podrazumevanih šest emodži sličica koje su do sada bile.

Međutim, Zoom ističe da će za veće naloge administratori i vlasnici morati da omoguće kompletan set emodžija, u suprotnom će im ostati samo šest standardnih emodžija.