Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

ZTE Grand S3 je prvi telefon sa EyePrint ID tehnologijom!

ZTE Grand S3 je prvi telefon sa EyePrint ID tehnologijom!

Ako mislite da samo Samsung, Apple i kompanije sličnog karaktera mogu smisliti nešto novo, izgleda da ste pogrešili. ZTE je uspeo da implementira težak sistem sigurnosne provere skeniranjem očiju. Pročitajte o čemu se radi!

ZTE je konačno počeo da se budi i trudi, što bi se reklo. Ono što se kod nas od ZTE telefona pojavilo i ne ostavlja baš neki fenomenalan utisak, međutim ZTE ima vitrinu punu fantastičnih telefona. Za neke ste možda čuli, za neke i ne, ali to ne znači da ZTE treba otpisati kao ozbiljnog svetskog “smartphone” igrača. ZTE je dugo igrao na tu kartu da tržište zadovolji jeftinim telefonima niske i srednje klase i na taj način ugrabi svoju šansu na tržištu. Nije da ZTE ne pravi telefone visoke klase, ali istina, ne tako često. Jedan od skorijih boljih ZTE telefona je ZTE Blade S6 koji brigira kada su performanse u pitanju. ZTE Blade S6 je jedan od retkih uređaja koji ide sa Android 5 LolliPop-om direktno iz kutije i koji ima 64 bitni procesor, elem, hajmo sačekati nekoliko nedelja jer će nam tada on stići na test gde ćemo mi brzo uraditi video i tekst recenziju.



No, da se vratimo na temu, ZTE je prisustvovao ovogodišnjem MWC 2015 događaju gde je iz rukava izvukao svoj ZTE Grand S3. Raduje nas to što je ZTE konačno krenuo ozbiljno sa inovacijama i prestao sa imitacijom. Grand S3 spada u visoku klasu pametnih telefona (eng. hi-end) pa samim tim dolazi sa zadnjom kamericom od čak 16 MPx i prednjom selfi kamericom od impresivnih 8 MPx. Ekran je dijagonale 5.5 inča FullHD rezolucije. Grand S3 tkaođe sadrži 3 GB RAM-a i 16 GB ROM-a koje se može proširiti MicroSD karticom. Sposoban je za rad kao dualSIM telefon što obećava ogromnu fukncionalnost uz sve ove HiEnd karakteristike.

Opet, naglasak je na inovaciji koju je ZTE lansirao uz ovaj telefon. ZTE Grand S3 je jedini telefon na svetu sa tehnologijom sigurnosne provere koja skenira oči. Zapravo, prednja kamera ZTE Grand S3 telefona skenira celu strukturu očiju kako bi se telefon otključao. Ovo je jedan od najsigurnijih načina da se obezbedi telefon, i podatke na njemu. Ovu tehnologiju iz ZTE-a nazivaju “EyePrint ID i navode kako se ova tehnologija već koristi u pojedinim kompanijama kao ključ za određene labaratorije, kancelarije ili slično.

Dakle, ZTE je našao način da korisnicima omogući brz, zgodan i pouzdan pristup svojim telefonima pomoću skeniranja očiju. Kada korisnik jednom podesi sve što je neophodno, svaki put kada zaželi da otključa telefon dovoljno je da prevuče prstom sa vrha ekrana na dole i pogleda u telefon. To je to, ZTE Grand S3 će skenirati strukturu očiju korisnika i otključati telefon, sve to neverovatno brzo. Ako mislite da možete da hakujete (eng. hack) ovaj sistem time što ćete postaviti fotografiju korisnikovih očiju ispred kamere, ili čak video, grdno se varate. Ovaj sistem ima težak i komplikovan algoritam i ne možete ga lako prevariti.

Telefon Grand S3 je već dostupan u Kini po ceni od oko 400 dolara, međutim ZTE obećava da rade na tome da ovaj model bude dostupan i u ostalim delovima sveta.