Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

ZTE je lansirao telefon Numbia N1 Lite, “lakšu” varijantu N1 telefona! [MWC 2017]

ZTE je lansirao telefon Numbia N1 Lite, “lakšu” varijantu N1 telefona! [MWC 2017]

Mobile World Congress koji se trenutno odvija u Barseloni nam je do sada otkrio gomilu novih uređaja. Među njima je i jedan ZTE kompanije koji bi trbalo da predstavi manju i lakšu varijantu Numbia N1 telefona.

Zvanična objava ZTE kompanije novinarima i nije mnogo detalja otkrila po pitanju procesora. Ono što znamo je da će Numbia N1 Lite imati četvorojezgarni procesor, verovatno MediaTek familije…

 



Zatim tu je 2 GB RAM-a, 16 GB interne memorije, 5.5 inča 720p ekran, LTE i 3000 mAh baterija. Što se postavke kamera tiče, zadnja je rezolucije 8 MPx, sa otvorom blende f/2.0, uz dvotonski LED blic. Napred se nalazi selfie kamera od 5 MPx sa ugrađenim LED blicem takođe.

Kao što možete i sami zaključiti, karakteristike su takve da bi ovaj uređaj mogao da pripadne nižoj klasi. Ali, ako je za utehu, reći ćemo da je tu i čitač otiska prstiju, tačnije na poleđini uređaja.

Ono što je zapravo razočaravajuće je verzija Android-a koja pokreže Numbia N1 Lite. Naime, umesto Android 7 Nougat, tu je Android 6 Marshmallow. Numbia N1 Lite će inicijalno biti lansiran u martu, u Češkoj, Nemačkoj, Španiji i Italiji, a kasnije ga možemo očekivati i u Indiji, Tajlandu, Vijetnamu i Indoneziji…

 



Ne zaboravite da nam se pridružite u Viber grupi klikom na ovaj LINK ili na priloženi baner: