Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

ZTE predstavio Blade V8 Lite i Blade V8 Mini! (VIDEO) [MWC 2017]

ZTE predstavio Blade V8 Lite i Blade V8 Mini! (VIDEO) [MWC 2017]

ZTE je na Svetskoj Mobilnoj Konferenciji u Barseloni predstavio kompaktnu i laganiju varijantu svog nedavno predstavljenog Blade V8 telefona: Blade V8 Mini i Blade V8 Lite. Evo njihovih karakteristika, cene i dostupnosti...

ZTE je na CES konferenciji u Las Vegasu, 2017. godine, predstavio Blade V8 Pro, a malo kasnije i Blade V8. Sada, na MWC sajmu u Bareseloni, ZTE je rešio da predstavi malo laganije verzije Blade V8 telefona, V8 Lite i V8 Mini.

 



ZTE Blade V8 Mini

Ako pogledamo dizajn, nema sumnje da je Blade V8 Mini veoma sličan standardnom Blade V8 telefonu. Dakle, vidimo da se radi o metalnom, unibodi kućištu koji ima dve boje: sivu i narandžastu. Veći deo tela telefona je sive boje, koja inače i osnovna boja, dok je deo kućišta oko kamere narandžaste boje. Inače, taj deo oko kamere može imati i neku drugu boju. Njih par je na raspolaganju.

Tu je ekran dijagonale 5 inča što za današnje vreme možemo reći da je kompaktno. Inače, kućište je lagano što dodatno olakšava korišćenje uređaja.

Budući da se radi o mini verziji, ekran je malo manje dijagonale i samim tiim niže rezolucije: 720p. Tu je Snapdragon 435 čipset, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije koju je moguće proširiti putem MicroSD kartice. Na raspolaganju je baterija kapaciteta 2.800 mAh, kao i čitač otiska prstiju.



Poput većeg i moćnijeg Blade V8 telefona, Mini varijanta takođe poseduje “dual-camera” psotavku. Glavna kamera je rezolucije 13 MPx, dok je sekundardna 2 MPx. Ovo korisnicima omogućava da kreiraju fotografije sa zamagljenom pozadinom ili takozvane 3D fotografije koje je kasnije moguće pregledati putem Google Cardboard-a. Naravno, tu je i selfie kamera, rezoluciej 5 MPx.

ZTE Blade V8 Mini će pokretati Android 7 Nougat, direktno iz kutije, što je super za jedan pristupačan telefon. Što se cene tiče, tu informaciju još nemamo, ali znamo da će uređaj biti dostupan u Evropi i Aziji.

ZTE Blade V8 Lite

Blade V8 Lite je još “lakši” u odnosu na standardni Blade V8 model, pa je tako najveća sličnost sa njim je sam dizajn. U pitanju je metalna, unibodi izrada ali bez one kombinacije boja. Isto tako, estetska razlika između Blade V8 Mini i Blade V8 Lite nije ogromna. Najveća razlika je u tome što Blade V8 Lite nema dual-camera postavku, iako na prvi pogled deluje kao da ima.



Kada je reč o karaktersitikama, tu je situacija malo drugačija. ZTE Blade V8 Lite umesto Snapdragon čipseta upošljava MediaTek 6750 čipset, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije, takođe sa mogućnošću proširenja putem MicroSD kartice. Ekran je dijagonale 5 inča, 720p rezolcuije, dok je postavka kamera 8 MPx zadnja i 5 MPx prednja.

I Blade V8 Lite ima čitač otiska prstiju koji je smešten na poleđini, a bezbednost korisnika će zahvaljujući tome i Android 7 Nougat platformi biti na najvišem nivou. Kao i za Blade V8 Mini, cena nam nije poznata ni za Blade V8 Lite, ali znamo da će oba uređaja biti dostupni u Evropi i Aziji.