Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Zvanični CyanogenMOD 12 se konačno pojavio!

Zvanični CyanogenMOD 12 se konačno pojavio!

Pogledajte za koje se to modele pojavio zvanični CyanogenMOD 12!

Svaki pravi ljubitelj Android platforme ne može da odoli fenomenalnom CyanogenMOD modifikovanom Android ROM-u! Iz Cyanogen-a su nam do sada dolazile neverovatne funkcije i modifikacije i sve to lepo upakovano i sinhronizovano sa prelepim, već poznatim, jednostavnim čistim Android dizajnom. Bez ikakvog brendiranja ali sa puno tvikova i modifikacija, CyanogenMOD je najveća pretnja Google-u! Pisali smo već jednom o tome, zato nećemo mnogo govoriti o potencijalu ove modifikovane platforme, samo ćemo reći da za razliku od ostalih verzija Android-a tj. customROM-ova, CyanogenMOD korisnicima daje ogromnu paletu funkcija i prostor da korisnici sami podese određene stvari. Za one malo manje upućene, CyanogenMOD je customROM koji se može preuzeti sa njihovog zvaničnog sajta cynogenmod.org i instalirati na telefon. Da se razumemo, CyanogenMOD je visoko modifikovana Android platforma koja nije presvučena raznoraznim brendiranim temama i napunjena raznim dodatnim aplikacijama koje vam možda nikada neće zatrebati. Nekada, ovaj customROM mnogo bolje radi od fabričkog Android-a pa se korisnici Samsung, HTC, LG, Sony i još mnogih drugih telefona pre odlučuju za CyanogenMOD!

CyanogenMOD se radi u sledećim verzijama:
  • stable



  • release candidate

  • snapshot

  • milestone

  • nightly

  • experiments

Nightly je dnevna verzija i mahom dovoljno stabilna za svakodnevno korišćenje. Relese candidate je verzija najbliža stabilnoj, a stable je verzija koja radi bez greške.



Na internetu se mogu naći radovi individua ili radovi manjih timova programera, a te verzije se nazivaju “unofficial”, odnosno nezvanične. To ne znači da te verzije ne rade dobro ali retke su one koje u potpunosti rade. Međutim nezvanične verzije CyanogenMOD-a su uvek dobrodošle dok ne stigne zvanična. Zvanične verzije CyanogenMOD 12 koje su bazirane na Android 5 LolliPop-u su se upravo pojavile na njihovom sajtu i dostupne su za preuzimanje. To je veoma lepa vest, nažalost za sada su dostupne samo za nekoliko modela HTC-a, LG-a, OnePlus-a, Motorola-e, Oppo-a i Samsung-a. Ti modeli su:

– HTC Droid DNA

– HTC Evo 4G LTE

– HTC One (Sprint)



– HTC One (Verizon)

– HTC One M7

– HTC One M8



– HTC One Max

– HTC One Max (Sprint)

– HTC One Max (Verizon)

– HTC One S

– HTC One XL

– LG G Pad 8.3

– LG G2

– LG G3

– LG Nexus 4

– LG Optimus G

– LG Optimus G Pro

– Motorola Droid Razr HD

– Motorola Moto G

– Motorola Moto X

– Motorola Nexus 6

– Nexus 7 (2013)

– OnePlus One

– Oppo Find 5

– Samsung Galaxy Note 3

– Samsung Galaxy Note 3 (Sprint)

– Samsung Galaxy S4 CDMA

– Samsung Galaxy S4 Mini

– Samsung Galaxy S4 Mini LTE

– Samsung Galaxy S5

– Samsung Galaxy Tab Pro 12.2

U pitanju su nightly verzije, međutim to ne znači da sadrže neke krucijalne nedostatke. Ono najbitnije, WiFi, GPS, Bluetooth, pozivi, poruke, 3G internet i slično, radi bez greške!

Ukoliko se vaš model telefona ne nalazi na listi, po internetu potražite one nezvanične verzije. Sigurni smo da će vam držati pažnju dok se ne pojave zvanične. Mi smo do sada uradili nekoliko uputstva za CM11 i CM12 pa izvolite pogledajte:

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S2!?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Galaxy Core Duos?

Kako instalirati Android KitKat na ZTE blade 3 telefonu?

Pratite nas i budite među prve koji su uspeli da instaliraju stabilan CM12 na svoj telefon. U buduće se ova lista uputstva sve više produžavati.