Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC One M9 je predstavljen na MWC 2015 konferenciji i evo šta mi mislimo o njemu!

HTC One M9 je predstavljen na MWC 2015 konferenciji i evo šta mi mislimo o njemu!

HTC One M9 je telefon moćnih performansi i vrhunske izrade! Detaljnije u daljem tekstu.

HTC je kompanija za koju mnogi imaju dosta toga da kažu. Neki su revnodušni jer ne uviđaju krajnji cilj i želju HTC-a a neki su čak i kritički nastrojeni jer se trude da podstaknu HTC da unese malo živosti u svoje vodeće modele.

Šta mi mislimo? Prvo ćemo vas zamoliti da se pristetite ko je među prvima počeo da proizvodi pametne telefone, zatim razmislite o tome kako HTC nije do dana današnjeg poklekao i napravio uređaj loše izrade i kvaliteta. Ako hoćete da kažete kako HTC kaska sa idejama i da polako utanja u “zimski san” koji ih skupo može koštati, onda se zapitajte šta radi Apple i Samsung? Pogledajte samo koliko su oni počeli da kopiraju HTC-ovu strategiju! HTC je recimo prvi počeo sa izrdaom vodećih modela koji liče na svog prethodnika. Odmah za njim su krenuli Apple Samsung. Od iPhone 4 telefona i Samsung Galaxy S3 telefona ništa se značajno nije ni promenilo isto kao i kod HTC One telefona.



Znate li zašto? Činjenica je da se vremena menjaju, zajedno sa vremenom i potrebe korisnika, ukus korisnika i slično. Međutim kada kompanija napravi telefon koji ima vanvremenski dizajn zašto bi ga onda menjali? Sve što treba činiti u tim sitacijama je usavršavati ga, i sve tako dok ne dobije savršenu figuru koja će se naravno razlikovati mnogo od prvobitne verzije koja je stvorena godinama i godinama unazad. HTC One M9 je tek treća generacija i kad malo bolje pogledate dosta toga je zapravo i promenjeno u dizajnu. Kada kažemo dosta mislimo na sitnice koje iskustvo korišćenja telefona podiže na znatno viši nivo

Barem kada je dizajn u pitanju HTC to obavlja najbolje od svih. Izrada HTC-ovih vodećih telefona (eng flagships) se vrši na jedan kompleksan način pa tako na novom One M9 modelu je sve odrađeno u jednom komadu. Sa prednje strane telefona je sada aluminijumski deo koji pokriva zvučnike dok je u ranijoj verziji to bila plastika koja je imitrala aluminijum.

Isto tako HTC je sada za razliku od prethodnog modela dodao malu borduru oko telefona koja se blago razlikuje od ostatka tela telefona po boji. Kao što se moglo očekivati, HTC One M9 izgleda veoma moćno i skupoceno zahvaljujući kvalitetnoj izradi koja je načinjena u potpunosti od aluminijuma. Brušena površina koja pokriva celu zadnju stranu telefona, omogućava korišćenje bez rizika da telefon ispadne. Jako je udoban i prijatan za držanje u ruci, a taster za otključavanje, koji je premešten sa strane ispod tastera za manipulaciju zvuka, je još više doprineo tome.

 



Uglačane ivice oko telefona odnosno bordura je vrhunski uklopljena u celokupni dizajn što telefonu daje unikatnost i jedinstvenost.

No, što se tiče dizajna retko ko je mogao da sumnja u HTC. Ova kompanija već ima izgrađenu imperiju svojih vernih obožavaoca i fanova koji neće tako lako izneveriti svog omiljenog proizvođača telefona, tableta i gedžeta. Svi su možda očekivali neke inovacije po pitanju hardvera i softvera. Toga jeste bilo ali ne u tim merama koje su bile očekivane.



Što se tiče ekrana iste je dijagonale i iste rezolucije kao na modelu M8. Znači ima ekran od 5 inča, rezolucije 1080p. Mnogo razočarenja je izazvao ovaj HTC-ov izbor ekrana i rezolucije kada se uzme u obzir činjenica da većina flagship telefona danas ima ekrane sa QHD rezolucijom. Opet, ekran je ipak vrhunskog kvaliteta sa odličnim performansama koje pružaju realne boje i dobru vbidljivost na sunčevoj svetlosti.

Što se tiče operativnog sistema, pokreće ga Android 5 LolliPop što je super i uz sve to ide i novi korisnički izgled HTC Sens 7. Mi ovo nazivamo presvlačenje Androida u nameri da se on koliko, toliko brendira, tako da ćemo se na ovaj način uvek obraćati prema tome. Uz Sens 7 je tu stari "blink" sistem, tu je i onaj dobri stari način zaključavanja, otključavanja i buđenja telefona, ali ono što je novo su teme koje HTC dostavlja i bar sa navigacionim tasterima. Teme potpuno menjanju izgled telefona zajedno sa ikonicama i svim ostalim segmentima korisničkog izgleda što korisnicima daje mogućnost još boljeg prilagođavanja svom ukusu.



Novi navigacioni bar je dobio mogućnost koja korisnicima omogućava da modifikuju gotovo sve. Da dodaju nove tastere, da izaberu funkciju tastera i čak da pdoese da navigacioni bar menja svoju temu i izgled u zavisnosti od pozadine. Sve je to moguće zahvaljujući novom procesoru i čipset postvaci.

Telefon je baš vrlo brz i odazivan i to je ono što će sigurno oduševiti apsolutno sve. Tu nema mnogo diskusije samo par reči koje treba da upamtite: “telefon je munjevito brz!”

Kada je kamera u pitanju tu su mišljenja veoma podeljena. Nećemo mnogo govoriti ko greši, ko ne, samo ćemo istaći naše mišljenje koje nije sponzorisano. Kamera od 20.7 MPx je po nama dobra, rezolucija za svaku pohvalu ali ono što drugi flagship telefoni sadrže je daleko bolje u odnosu na ovu kameru.

Međutim, ne razmišljajte dalje dok ne pročitate ovo! Kamera možda nema besne snzore i možda ne poravi toliko kvalitetne fotografije da mogu da se mere sa DSLR fotoaparatima ali je kamera svakako dobra i ne zaslužuje “teške kritike” koje trenutno trpi. Šta hoćemo da kažemo? Svi ti hardverski nedostaci su nadomešteni fantastičnom, novom kamera aplikacijom koja u sebi sadrži jedan komletan paket alatki za uređivanje fotografija. Iskreno, nema osobe koja koristi pametni telefon a da ne koristi alatke za uređivanje, ma koliko god kamera bila dobra i fotografije kvalitetne.

Zato smatramo da su previše potcenili mogućnmosti fotografisanja HTC One M9 telefona. Na kraju krajeva, postoji razlog zbog čega nisu ugradili kameru sa besnim senzorom baš na ovaj model telfona. Naime, sumnja se da će se uskoro pojaviti HTC One Plus M9 telefon koji će imati unapređenje upravo na tom polju.

O zvučnicima nećemo mnogo da pominjemo jer ste verovatno i sami pretpostavljali da je HTC odradio odličan posao kada je zvuk u pitanju. Zahvaljujući HTC BoomSound™, HTC One M9 garantuje filmski realističan zvuk. Prepoznatljivi kultni par prednjih zvučnika HTC One familije uređaja sada dolazi u spoju sa 5.1-kanalnom emulacijom Dolby® Surround zvuka3, čime vas još više uvlači u akciju, pružajući izvanredan, multidimenzionalan bioskopski doživljaj zvuka.

Čuli ste verovatno za HTC-ovu futrolu “Dot View”? Već sada je dostupna nova Dot View futrola koja dolazi u raznim bojama sa malo redefinisanim dizajnom. Ona neće preterano narušiti dizajn telefona a ujedno će ga zaštiti i dodatno modernizovati svojim jedinstvenim izgledom i funkcionalnošću.

Detaljne karakteristike telefona pogledajte OVDE.

Sigurno ste u ovom tekstu osetili vibracije pozitvnog gledanja prema novom HTC One M9 telefonu, razlog tome je zato što cenimo želju i istrajnost HTC-a da ostane dosledan svim svojim ciljevima i uopšte svojoj filozofiji. Nije da ih nije koštalo to što se u potpunosti nisu prilagodili tržištu ali ako izdrže još koju godino verovatno će im se to itekako isplatiti.

Ako niste pročitali šta mislimo o Galaxy S6 telefonu i koje su njegove karakteristike pročitajte OVDE.