Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google je predstavio Nexus 6P, svoj prvi premium telefon! (VIDEO)

Google je predstavio Nexus 6P, svoj prvi premium telefon! (VIDEO)

Nexus 6P je rezultat napora saradnji dveju kompanije, Google i Huawei, gde poznati kineski proizvođač uspeva da napravi telefon fantastične izrade. Naime, Nexus 6 je u celosti izrađen od aluminijuma koji se koristi u vazduhoplovnoj industriji. Same ivice telefona imaju dijamantsku završnicu, a izvajana pozadina krije sočivo kamere koje hvata i najbrže pokrete. Nešto više o novo Nexus 6P uređaju pročitajte u daljem tekstu.

Prošlogodišnji Nexus 6 telefon koji je Google napravio u saradnji sa Motorola kompanijom je odlično “gurao” do sada. Sa svojim ekranom od 6 inča, Nexus 6 je svojim proporcijama nadjačao sve ostale vodeće telefone uključujući iPhone 6 Plus i Galaxy Note 4.

Ove godine, novi Nexus telefon nosi jako sličnu oznaku kao i prošlogodišnji model, stim što je to jedino što im je zajedničko! Upravo predstavljeni Nexus 6P je napravljen u saradnji sa Huawei kompanijom gde ima potpuno drugačije karakteristike i izgled u odnosu na stari Nexus 6. Nexus 6P ima drugačiji ekran, bateriju, pa čak i kameru što ga sasvim sigurno smešta u viši deo visoke klase telefona.



Sada je sasvim jasno zašto je Google prošle godine napravio telefon veće dijagonale. Oni jednostavno žele da ponude tržištu telefon manje dijagonale, osrednjih karakteristika, ali i telefon veće dijagonale visokih karakteristika. Pa tako, ove godine Google predstavlja dva nova Nexus telefona jedan je Nexus 5X, a drugi Nexus 6P. Razlike su ogromne, počevši od dimenzija pa sve do karakteristika. Oni koji žele da imaju moćan telefon, visokih performansi, Nexus 6P je možda pametniji izbor.

>> Evo kako izgleda novi Nexus 5X telefon koji je Google juče predstavio! (VIDEO) <<

Imali smo prilike da pogledamo kako Nexus 6P izgleda, mnoge video materijale smo pregledali kao i fotografije. Prvo što nam je palo napamet je fantastična metalna izrada telefona. Znajući da je baterija unapređena, nismo očekivali ovako tanku šasiju! Ipak, Nexus 6P je veoma tanak pa tako njegov aluminijumski struk ima svega 7.3mm! Prema statistici, Nexus 6P je tanji od Nexus 6 modela, ali i za 10 grama lakši! Sve u svemu, nema greške da se radi o telefonu premium izgleda, ali i izrade. Ako uporedimo Nexus 6 i Nexus 6P, odmah možemo da uočimo razliku po pitanju izrade i dizajna. Mislimo da i sami možete da zaključite ostalo.

Nexus 6P ima 5.7” WQHD AMOLED ekran čija je gustina piksela neverovatnih 518 ppi, što ga čini savršenim za igranje igrica, gledanje filmova i završavanje poslova zbog neverovatno bistre slike i stereo zvučnika na prednjoj strani za kristalno jasan zvuk. On prekriva dobar deo površine prednje strane telefona što znači da je leva i desna ivica telefona oko ekrana veoma tanka. To je jako bitno jer se tako stvaraju uslovi za lakše korišćenje telefona jednom rukom, budući da je ekran velike dijagonale.



Poput Nexus 5X, i Nexus 6P ima senzor koji čita otiske prstiju koji je takođe smešten na zadnjoj strani telefeona, na mestu na kom idealno leži kažiprst korisnika. Nexus je brži i sigurniji sa senzorom koji se aktivira otiskom prsta. Jedanim dodirom moći ćete da upalite telefon i otključate aplikacije za lak i jednostavan pristup. Umesto lozinke, samo uz pomoć jedinstvenog otiska prsta možete pristupiti email porukama i fotografijama. “Imprint” će moći da koriste i aplikacije tećeg lica tako da očekujemo njegovu potpunu integraciju u celokupan Android 6.0 ekosistem.

Takođe, još jedno novo ali očekivano unapređenje je obrtni USB Tip C konektor koji podržava brzo punjenje. Ovaj konektor je u svakom pogledu napredniji od MicroUSB-a, pre svega što ne morate da brinete da li ste lepo okrenuli kabel prilikom konektovanja. Nešto više o USB Tip C konektoru pročitajte na priloženom linku:



>> USB Tip C - USB 3.1 <<

Sa najnovijom verzijom osmojezgarnog Qualcomm Snapdragon 810 čipseta, Nexus 6P je brži nego ikada uz duže trajanje baterije. Baterija od 3450 mAh omogućava da pričate, pišete poruke i koristite aplikacije tokom celog dana. A uz novi, brilijantan “Doze” mod koji nam dolazi kao novitet uz Android 6.0 Marshmallow, Nexus 6P će verovatno uspevati da istraje više nego bilo koji drugi telefon sličnih karakteristika. Naravno, brzo punjenje je nešto što će dodatno olakšati svim korisnicma koji brzo troše bateriju svog uređaja.



Još jedan segment koji je unapređen kod Nexus 6P telefona je kamera. I sami ste to mogli da pretpostavite ukoliko ste bacili pogled na priložene fotografije gde se jasno vidi da je kamera fizički zauzela dosta prostora.

Dakle, Nexus 6P pakuje 12.3 MPx Sony senzor sa velikim objektivom od 1.55um piksela za koji Google tvrdi da može da uhvati 90% više svetla od kamere koju koristi Nexus 6. Drugim rečima pravi fotografije neverovatne oštrine čak i u uslovima slabog osvetljenja. No, ovaj put, pored zadnje kamere je i senzor za autofokus koji je tu da se pobrine za gromovski brzo izoštri kadar, bilo on blizu ili daleko. Treba naglasiti da je zadnja kamera sposobna da napravi 4K video zapise, kao i kvalitetne usporene video snimke pune detalja. Sa prednje strane, Nexus 6P ima 8 MPx kameru za odlične selfie fotografije, koja se takođe može iskoristiti za kvalitetne FullHD video zapise.

Nexus 6P već sada možete rezervisati po ceni od 499 dolara za 32 GB varijantu, međutim isporuka telefona će početi da se vrši u oktobru mesecu.